Medemblik Actueel.

Man schaamt zich na vernieling café Medemblik

MEDEMBLIK – Medemblikker Lucas van der G. (35) schaamt zich diep, zei hij dinsdag bij de politierechter in Alkmaar. Op 1 november vorig jaar werd hij in beschonken toestand meerdere malen café Het Zeepaardje uitgezet, omdat hij vervelend deed. Dat pikte hij niet. Hij reed weg op zijn brommer, kwam terug, viel tegen het scherm van de kroeg aan, dat daardoor werd vernield. Ook reed hij met zijn brommer tot in het halletje van het café. ,,Ik hoop dat het nooit meer voorkomt”, zei hij. ,,Daar ga ik mijn best voor doen. Ik heb er veel spijt van.” De man kreeg 1 dag celstraf en een werkstraf van 60 uur.

De eigenaar van Het Zeepaardje was boos op de Medemblikker geworden, omdat die zelf een biertje ging tappen. Nadat hij uit de kroeg was gezet, kwam hij meerdere keren terug. Andere cafébezoekers zeiden tegen de politie dat de man erg vervelend had gedaan. Hij had veel gas gegeven toen hij met zijn brommer richting het café reed.

Officier van justitie Schenk benadrukte dat de Medemblikker nog twee maanden celstraf boven zijn hoofd had hangen. Om hem nu naar de gevangenis te sturen, vond de officier geen goed idee. Ze vroeg verlenging van de proeftijd met een jaar.

De verdachte, die depressief is, doet hard zijn best zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij heeft begeleiding van de reclassering. Dat hij de fout in was gegaan, kwam door drankmisbruik. De reclassering overweegt om de man regelmatig te laten controleren op alcoholgebruik. De officier eiste een voorwaardelijke celstraf van 9 dagen. Ze vond het positief dat de verdachte zijn excuses heeft aangeboden aan de café-eigenaar en de schade heeft vergoed.

Politierechter Lamboo was van mening dat de man er met een voorwaardelijke straf te gemakkelijk vanaf zou komen. ,,U moet wel voelen wat u heeft gedaan.” Daarom veroordeelde ze hem tot de veroordeelde ze hem tot de taakstraf. De ene dag celstraf heeft hij al in voorarrest uitgezeten.

Reageren via facebook