Bewoners Oud-Medemblik tekenen massaal tegen verdwijnen parkeerplaatsen Oude Haven

MEDEMBLIK – ruim 300 brieven met 600 handtekeningen werden vanmiddag door Ad Bruinsma van de actiegroep die de parkeerplaatsen aan de Oude Haven wil behouden overhandigd aan wethouder Hans Tigges.

Met de plannen van ‘Medemblik aan Zee’ verdwijnen een groot deel van deze parkeerplaatsen in een gedeelte van Medemblik waar er al te weinig parkeerruimte is en met vaak de auto niet kwijt kan.  De buurt is daarom ook fel tegen deze plannen en met een handtekeningactie richting de politiek wil men proberen te werkstelligen dat de parkeerplaatsen behouden blijven.

Lees ook: Medemblikker Ad Bruinsma, “Die parkeerplaats blijft waar hij nu ligt”

Met dit plan verdwijnt meer dan de helft van de parkeerplekken, terwijl er nu al een groot tekort is”, vertelt buurtbewoner Ad Bruinsma die een handtekeningenactie is begonnen. Opvallend zijn ook het aantal winkeliers die ook hun handtekening hebben gezet.