25.2 C
Medemblik
11 augustus 2020 01:40
Medemblik Actueel.

Pim Lighthart rijdt voor de tweede keer de Ronde van Italië

Twisk – Pim Ligthart rijdt de Ronde van Italië. Hij is de enige Nederlander in de selectie van het Belgische Lotto-Soudal, dat vooral op André Greipel zal rekenen voor ritzeges.

Het is de tweede keer dat Ligthart de Giro rijdt; in 2013 speelde hij in het shirt van Vacansoleil een bijrol in de drieweekse ronde. Ook ditmaal zal Ligthart geen leidende rol vervullen. Op het oog moet de Duitser Greipel zorgen voor etappezeges in de massasprints en is Tim Wellens de belangrijkste rittenkaper in heuvelachtige ritten.

Adam Hansen zal overigens zijn record verder aanscherpen. Hij rijdt zijn veertiende grote ronde op rij. Verder zijn Sean de Bie, Jürgen Roelandts, Lars Bak, Jelle Vanendert en Maxime Monfort geselecteerd voor de Giro, die dit jaar op 6 mei start in Apeldoorn.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?