The Voice-sensatie Dilana komt naar Midwoud

MIDWOUD – De Zuid-Afrikaans/Amerikaanse zangeres Dilana Smith was lange tijd dé sensatie van The Voice of Holland. De vier stoelen van de juryleden werden tijdens haar auditie van het Police-nummer Roxanne binnen tien seconden gedraaid en in ‘the battle’ blies ze haar concurrente omver. Op zaterdag 4 februari staat deze powervrouw in Midwoud, voor een optreden in de Culturele Zaal van Café De Post.

Helaas kwam er voor Dilana vorige week een einde aan haar avontuur in ‘The Voice’. Ziekte en stemproblemen zorgden ervoor dat ze niet haar gewenste niveau kon halen tijdens de knockouts. Haar vertrek zorgde voor veel commotie op social media, veel fans waren het er niet mee eens dat ze werd weggestuurd door haar coach, de zanger Waylon. 

Het is niet voor het eerst dat Dilana in Midwoud optreedt. Tijdens de Midwouder kermis van 2011 stond ze ook al in het West-Friese dorp. Toen ging het dak er figuurlijk af en was Café De Post afgeladen vol. Nu – ruim vijf jaar later –  vieren De Post en Stichting Snertpop haar terugkeer. Onder de noemer ‘The Return of Dilana’ geeft ze een spetterende show weg.

Hits

De ervaren Dilana – begiftigd met een heerlijk rauw stemgeluid – maakte in Nederland naam met hits als Do You Now en To All Planets en vertrok vervolgens naar de Verenigde Staten. Daar trad ze veel op en eindigde ze als tweede in het televisieprogramma Rock Star: Supernova. Naast haar eigen werk zal ze ook enkele covers zingen, zoals Roxanne en Whole Lotta Love.

Het voorprogramma is deze avond in handen van Moers, een formatie die louter Nederlandstalige klassiekers de wereld in slingert.

Kaarten voor de avond in Café De Post kosten in de voorverkoop 10 euro per stuk en zijn alleen verkrijgbaar via www.snertpop.nl. Aan de deur kost een entreebewijs 15 euro.  

Reageren via facebook