Winterstoppop in Wervershoof bij Café ´t Fortuin.

Wervershoof – Zondag 31 januari vanaf 13.00 uur is het weer zover, dan zal voor de dertiende keer Winterstoppop worden gehouden in café ’t Fortuin te Wervershoof. Stichting Music Events Wervershoof organiseert het festival samen met West-Friesland Events, twee Wervershover organisaties, die meerdere keren per jaar voor een muzikaal impuls in Wervershoof zorgen. Dit jaar treden er maar liefst 25 bands op!

Het getal 25 slaat op het 25-jarig bestaan van SMEW, dat op 19 maart in hetzelfde etablissement wordt gehouden met medewerking van Streetwise en My Brainbox (met Jan Akkerman en Bert Heerink). Twee prachtige muziekevenementen, waar het voor de muziekliefhebber smullen is. Tijdens Winterstoppop kunt u ongeveer de klok rond naar muziek luisteren van eigen bodem.

2nd Door Left, Afinado, Alice, Black Chicken Timebomb, Blue Flame, Boneshaker, Brotherson, Coverband Cliché, Dou Grend ünd von Velsen en de Nozem, Giel Montanjes, Guilty Pleasure, JvT band, Kees & co, King Arthur and the Phat 7, Knock-Out, Maple Leaf, Masja Verdonschot, Moers, Mr. Dark Horse, the Petoempers, the Spylocks, The Titanium White, Two Shakes of A Lamb’s Tail, Uncle Franky, Wishful Drinking, nemen u mee in een roes van dans, meezingen, herkenning, verrassing, gezelligheid, luisteren en intieme sfeer.

Bekende namen als 2nd Door Left, Boneshaker en Blue Flame, maar ook weer nieuwe artiesten, die voor het eerst een podium bestijgen voor een groot publiek. Meestergitarist Jim Kerver presenteert zijn nieuwe band Knock Out. Wellicht toont hij weer, dat hij met de gitaar in zijn nek toch nog veel beter speelt dan menig ander. Zangeres Miriam Bot komt met haar nieuwe band Uncle Franky. King Arthur and the phat 7 soul band met blazers zorgt niet alleen voor een vol podium, maar ook voor een vol volume. De band brengt even een ander geluid. Dat doen ook Kees en Co, zij nemen maar liefst drie zangeressen mee.

De organisatie kan weer trots zijn op de keur van artiesten. Elk jaar weer reageren bands enthousiast op de oproep om mee te spelen tijdens dit festival. Zij ervaren het festival als een topper, niet alleen om te spelen, maar ook om het voor of na hun optreden mee te beleven als muziekliefhebber. Zij mengen zich dan tussen het publiek, vaak bij familie en vrienden. Ook dat is het leuke aan dit festival, het zijn nagenoeg allemaal bands uit het dorp. Ons kent ons en dat kenmerkt het typische sfeertje van dit festival. Indien u nog nooit ben geweest: Ervaar dat!

De organisatie heeft dit jaar weer een thema en snijdt daarmee een zeer actueel onderwerp aan: war & peace. Dat betekent dat tijdens elk optreden een nummer over oorlog en vrede wordt gespeeld. Dat kan een eigen nummer zijn, maar ook een compositie van anderen.

Vanwege het feit, dat de organisatie geen winstoogmerk heeft en het festival geheel wordt verzorgd door vrijwilligers is de entree ook dit jaar slechts zes euro. Een bijzonder lage prijs voor maar liefst 103 artiesten. Kom dit jaar vanaf het begin, al vanaf aanvang treden er goede artiesten op.

Zie oor verdere informatie www.smew.nl of like Winterstoppop 2016 op facebook.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.