Pepijn Kluin hangt voetbalschoenen in de wilgen.

ANDIJK – De in Andijk geboren Pepijn Kluin stopt met voetballen. In korte tijd is de aanvaller tweemaal geopereerd aan een kruisbandblessure. Hoewel hij weer op de goede weg terug is, besluit de voormalig voetballer van AZ (jeugd), FC Groningen en PEC Zwolle dat het genoeg is.

De 26-jarige aanvaller, die naast het voetbal nog een fulltime job heeft, vindt het een te groot risico om weer te gaan voetballen. “Straks ben ik dertig en moet ik een kunstknie, daar heb ik geen zin in”, sprak de aanvaller tegen over de website tweededivisie.org. 

In 2012 stopte Kluin met het betaald voetbal (4 doelpunten uit 39 wedstrijden, red.) en koos voor zijn studie. Via Rijnsburgse Boys kwam hij bij AFC terecht. De Amsterdamse club liet een aantal weken geleden al weten dat ze vreesden voor het einde van Kluin’s voetbalcarrière,meldt NH.

Reageren via facebook