Medemblik Actueel.

Sport

Westfriesland SEW-speelster Sarah Dekker voor het eerst in het Nederlands team onder 17.

Schakel nachtmodus in

NIBBIXWOUD – Rik Boonkamp, jeugdtrainer van Westfriesland SEW werd ongeveer 4 jaar geleden attent gemaakt op het handbaltalent van Sarah Dekker. Dit gebeurde door een 2-tal bestuursleden van haar toenmalige vereniging St George. Deze bestuursleden waren in tegenstelling tot wat vaak gebeurt met talenten van mening dat Sarah zich verder zou moeten ontwikkelen bij Westfriesland SEW. Bij St. George zou zij immers haar droom waarschijnlijk niet volledig waar kunnen maken.

Een vliegende Sara Dekker (Foto: Edwin Luppens

Sarah’s grote voordeel is dat zij een linkshandige speelster is, daar is nu eenmaal een groot tekort van binnen het handbal. Maar naast dit voordeel is het vooral de snelheid, de doelgerichtheid en de balbehandeling die Sarah een gewilde speelster maken.

Bij Westfriesland SEW speelde Sarah continu een jaar hoger dan haar eigenlijke leeftijdscategorie. Sarah werd direct in het eerste jaar Nederland Kampioen bij de C-jeugd.

Het tweede jaar werd dit nog eens herhaald en ook afgelopen seizoen, haar derde jaar bij Westfriesland SEW en het eerste in de B-jeugd werd afgesloten als Nederlands Kampioen.

Via extra trainingen bij de Handbalschool Noord Holland en de deelname aan de selectiedagen van het Nederlands Handbalverbond werd Sarah geselecteerd voor de Oranje Youth, ook wel Jong Jong Oranje genoemd. Inmiddels traint Sarah één keer per week mee op Papendal en heeft zij kort voor de jaarwisseling haar eerste vriendschappelijke Interlands mogen spelen tijden een oefentoernooi. Dit waren wedstrijden tegen Polen U17 en Belgie U19. De wedstrijd tegen België werd gewonnen en van de twee gespeelde wedstrijden tegen Polen werd er één gewonnen en één verloren.

De twee doelen die Sarah voor dit jaar zal hebben om haar droom verder te verwezenlijken betreffen het opnieuw Kampioen van Nederland worden met de B1 van Westfriesland SEW en uiteraard bij de uiteindelijke selectie horen die mag gaan deelnemen aan het Europees Kampioenschap handbal U17 van 10 t/m 20 augustus in Slowakije en daarvoor nog deelname aan het Europian Youth Olympic Festival EYOF. Dit zijn de Europese Jeugd Olympische Spelen, die dit jaar worden gehouden van 22 t/m 29 juli in Gyor Hongarije.

Reageer op dit onderwerp

X