Burgemeester sluit oud pand Sinus Jevi na vondst 1800 kilo cocaïne

MEDEMBLIK – De 3 vuurwapens en de 1800 kilo cocaïne die in het leegstaande pand van Sinus Jev werden aangetroffen zijn voor burgemeester Frank Streng aanleiding om het pand te sluiten.

Ik wil absoluut voorkomen dat er nog criminele activiteiten kunnen plaatsvinden in dit pand en een signaal afgeven over hoe we met dit soort vondsten omgaan”, legt de burgemeester uit. Daarom legt hij de eigenaar van het pand onder de noemer van een last onder bestuursdwang een sluiting van het pand op voor minimaal 6 maanden, vanaf 17 december. Hij licht toe: “we handhaven hier strikt op. Dit soort activiteiten staan vaak niet op zichzelf en ik wil zoveel mogelijk voorkomen dat het nog meer criminele activiteiten aantrekt.

SNUIFBANANEN NAAR DE VOEDSELBANK

De beheerder van het pand waar de lading drugs had moeten worden afgeleverd, heeft laten weten dat hij de 230 dozen vol bananen graag doneert. Met diverse auto’s zijn de bananen naar de opslag in Amsterdam gebracht en naar de redactie van NH in Amsterdam van waaruit ze verder zullen worden verdeeld over de voedselbanken in Noord-Holland. 

Vanmiddag werd bekend dat de 8 nog zeker 1 maand in voorarrest blijven en mogelijk langer.  De cocaïne en de vuurwapens werden op 7 december door de politie aangetroffen in een pand aan de Nijverheidsweg 2 in Medemblik.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.