Protestantse kerk hoop op alle zegen van boven om toch windmolens te mogen plaatsen bij Zwaagdijk

ZWAAGDIJK – Als het aan het bestuur van de protestantse gemeente in Westwoud ligt komt het zo gehate windmolenpark ‘Westfrisia’ er gewoon. Het bestuur van de protestantse gemeente zegt niet meer onder het contract uit te kunnen waardoor er vijf enorme windmolens op het land van de kerk mogen worden geplaatst.

De omwonenden denken er heel anders over. Het in 2010 ondertekende contract heeft een clausule waarin staat dat na zes jaar alles weer open zal liggen als er nog geen definitieve vergunning zouden zijn vergeven.  Maar na onderzoek door een advocaat bleek al snel dat de kerkgemeente niet onder dit contract uit kan en zij moeten meewerken aan de plaatsing van 5 enorme windmolens, mits de vergunning wordt vergeven en Windpark Westfrisia doorgaat.

Lees ook het dossier: Windmolens

Maria Weeber van de Stuurgroep Tegenwind zegt tegen het NHD: ,,Dit is heel erg. Onze informatie is dat de kerk er wel degelijk onderuit had gekund, maar de mensen zijn bang gemaakt doordat de initiatiefnemers met schadeclaims dreigen. Dat is iedere keer het verhaal, want zo heeft Windpark Westfrisia ook bij de provincie een uitzonderingspositie gekregen.’’

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.