BREAKING NEWS! – Medembliks bedrijf betrokken bij invoer 1800 kilo cocaïne (Update)

MEDEMBLIK – Bij onderzoek van de Landelijke Recherche is in samenwerking met de Belgische douane in de haven van Antwerpen 1800 kilo cocaïne in beslag genomen. De drugs zaten verstopt tussen de deklading van een zending fruit vanuit Zuid Amerika. De lading is dinsdag 6 december 2016 gevonden De cocaïne heeft een straatwaarde van ongeveer 55 miljoen euro.

De verdovende middelen waren bestemd voor een bedrijf in Medemblik. Donderdag 8 december 2016 zijn na aflevering van de zending fruit in totaal acht personen aangehouden. Zij waren de lading aan het uitpakken.
Het merendeel van de verdachten heeft criminele antecedenten voor zeer zware delicten en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.

Vuurwapens

De verdachten hebben verschillende nationaliteiten. Na de aanhouding zijn onder meer vuurwapens en voertuigen aangetroffen en in beslag genomen. Een voertuig was voorzien van geprepareerde verborgen ruimtes.

Update: De 8 blijven langer in voorarrest. Hoelang wist de rechtbank niet. Maar binnen 14 dagen moeten ze sowieso weer voorkomen

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.