Medemblik Actueel.

V.l.n.r.: Rianne Boot en Roy Oostinjen (dorpskerk), Annemieke Hageman, Frank Puts en Fijtje Groot-Portengen (dorpskerk). Bestuurslid Jan van Eig ontbreekt op de foto. (Foto: Frank Puts)
Algemeen

Westfriese Uitdaging zorgt voor nieuwe brochure dorpskerk Opperdoes

OPPERDOES – Stichting Dorpskerk Opperdoes en Almersdorp benaderde de Westfriese Uitdaging met de vraag of zij met spoed een bedrijf wisten die kon helpen met het maken van een nieuwe brochure. De pr-vrijwilliger van de dorpskerk is tijdelijk uit de roulatie en ze hadden op korte termijn brochures nodig voor een beurs.

Oude brochure

Annemieke Hageman (zelfstandig marketingadviseur) pakte het project op en schreef de teksten van de oude brochure over. Vervolgens heeft ze de tekst zo herschreven dat het meer van deze tijd is. Vormgever Frank Puts (The Golden Delicious uit Hoorn) heeft de brochure daarna in een nieuw eigentijds jasje gestoken. Vervolgens heeft Annemieke uitgezocht waar de brochures het voordeligst gedrukt konden worden en dit geregeld. Voor Frank en Annemieke een paar uurtjes werk en Stichting Dorpskerk Opperdoes en Almersdorp is enorm geholpen!

Dorpskerk

De dorpskerk blijft altijd beschikbaar voor religieuze doeleinden, maar om tot een verantwoorde exploitatie van het gebouw te komen, wordt het gebouw aangepast tot een multifunctioneel gebouw. De kerk wordt een ontmoetingsplaats voor iedereen. Er is momenteel al veel mogelijk in de kerk, denk aan het organiseren van lezingen, voordrachten, tentoonstellingen en concerten. In fasen komen hier activiteiten bij, zoals mogelijkheden voor vergaderen, cursussen en workshops, repetitieruimte, muziek- en filmopnames. De stichting is voornemens om het publiek te betrekken bij de renovatieplannen via een crowdfundingcampagne.

Organisaties die materialen, menskracht of middelen ter beschikking willen stellen aan maatschappelijke organisaties, kunnen contact opnemen met de Westfriese Uitdaging. Kijk voor meer informatie op www.westfrieseuitdaging.nl.

Reageren via facebook