Medemblik Actueel.

Wethouder Joset Fit onder vuur oppositie, college verdeeld de taken

MEDEMBLIK – Net zoals in alle andere gemeenten in Medemblik is de participatiewet een zware taak geworden voor de wethouders en de ondersteunende ambtenaren. Om deze taak beter te kunnen uitvoeren heeft het college besloten om de huidige portefeuille per wethouder opnieuw te bekijken en waar nodig aan te passen om zo de participatiedossiers beter te kunnen aanpakken.

Nieuwe verdeling

  • Wethouder Joset Fit: Die gaat zich meer bezighouden met het programma Leefbaarheid waarbij o.a. de dossiers: Consultatiebureau’s, Groene sportvelden, Integraal Huisvesting Plan, Bibliotheek en Topsportbeleid hoort.
  • Wethouder Hans Tigges: Die gaat zich o.a. bezighouden met Zwembad de Zeehoek vooral omdat deze wethouder al intensief bij dit plan betrokken is.
  • Wethouder Harry Nederpelt: Die gaat zich o.a. bezighouden met de problemen rondom Kasteel Radboud en de quickscan musea Medemblik, deze twee dossiers komen over van Wethouder Fit. Wethouder Nederpelt was al betrokken bij deze dossiers.
  • Burgemeester Frank Streng neemt dossier Muziekschool over van Wethouder Joset Fit.

Het college hoopt met deze aanpassing een meer evenwichtige verdeling van de taken te bereiken en dat de dossierzwaarte weer in evenwicht is.

Motie van wantrouwen

Dat de wethouder niet meer goed ligt bij de oppositie blijkt wel uit de problemen met de consultatiebureau in Abbekerk die zij gaat opheffen zeer tegen de zin van de gemeenteraad en de Dorpsraad Abbekerk. Het gaat zelfs zover dat Silva Visser er over denkt om een motie van wantrouwen te gaan indienen. Of deze kans van slagen heeft is onzeker, wel is het een feit dat ook bij de coalitie onvrede heerst over deze wethouder en haar optreden wat het consultatiebureau betreft.

Reageren via facebook