10.3 C
Medemblik
26 mei 2020 07:45
Medemblik Actueel.

Sinterklaas viering op de peuterspeelzaal ‘Het Speelkasteel’ Medemblik.

MEDEMBLIK – Ook op de peuterspeelzaal ‘Het Speelkasteel’ kon de sinterklaas viering niet ontbreken.In het begin van ieder dagdeel maakten alle kinderen een taartje met een eierkoek en pepernoten.Hier werd echt heerlijk van gesmikkeld. Daarna was het tijd om naar de speelzaal te gaan en daar luidkeels mee te zingen met sinterklaasliedjes.

De kinderen deden goed hun best en mochten allemaal een keer muziek maken met instrumenten.Ook hebben alle kinderen gedanst om de schoorsteen op leuke sinterklaasliedjes.De peuterspeelzaal haakte goed in op het Sinterklaas journaal van Medemblik.

De juffen maakte er een leuk verhaal van. De kinderen hadden zo hard gezongen en gedanst en nog steeds was er geen spoor van de echte pieten.Ze kwamen er toen achter dat de sleutels kwijt waren van het kasteel op de peuterspeelzaal, waar alle pakjes in verstopt zaten.Maar hoe moest dat nu verder? Er zaten op de peuterspeelzaal immers heel veel kinderen te wachten op de pieten!

De juffen besloten toen om de pakken van pakjespiet en stoere piet aan te trekken en zelf een echte piet te worden.Ze gingen door de schoorsteen en kwamen eruit als roet pieten. Het was heel spannend voor de kinderen, maar doordat het hun eigen vertrouwde juffen waren, was het een stuk minder eng voor de allerkleinsten.

Uiteindelijk vonden de pieten hoog in de lucht een zak met de sleutels en konden ze het kasteel weer in, want daar lagen de pepernoten waar iedereen heerlijk van mocht smullen en natuurlijk niet te vergeten de zak met de cadeautjes. Voor elk kindje was er een mooie caleidoscoop. En wat vonden ze dat prachtig! Eind goed al goed, het was een superfeest.

Reageren via facebook