Medemblik Actueel.

Algemeen Videos

Opperdoezer Ronde gronden Wieringermeer veiliggesteld

OPPERDOES – Met het opnemen van de teelgronden voor de Opperdoezer Ronde in de omgevingsvisie door de gemeenteraad van Hollands Kroon zijn deze gronden nu definitief beschermd.

Het is vooral te danken aan het voortvarend optreden van Wethouder Hans Tigges die tijdens de vorige raadsvergadering van Hollands Kroon als inspreker de gemeenteraad van Hollands Kroon toesprak over deze gronden.  Tigges wees de gemeenteraad op de beschermde status van de Opperdoezer Ronde en de unieke gronden waar deze aardappel in wordt geteeld.

Lees ook: Opperdoezer Ronde bijna verleden tijd door plannen Hollands Kroon

Tigges drukte de gemeenteraad stevig op het hart om niet aan deze gronden te komen en met dat in het achterhoofd besloot de voltallige raad om deze gronden in de omgevingsvisie op te nemen en de gronden te behouden voor de teelt van de Opperdoezer Ronde.

Reageren via facebook