Column Nadine Swagerman – Nieuw begin

Het is bijna drie weken geleden dat wij Yuna ophaalden uit het “verre oosten”. Bijna drie weken geleden dat ik haar voor het eerst in mijn armen sloot. En bijna drie weken geleden dat mijn huis na het stofzuigen langer dan vijf minuten schoon bleef. Want echt, zodra ik gestofzuigd of gedweild heb, besluit zij met haar prutpoten door het huis te banjeren. Alsof ze het expres doet. En weet je wat? Het maakt me niets uit!

Want ondanks al het extra werk, kan ik me geen dag meer zonder haar voorstellen. Ze gaf me een nieuwe start, een nieuw begin. Ze gaf ons een nieuw begin. En hoewel ons leven de laatste weken enorm is veranderd, zou ik voor geen goud terug willen naar de dag voordat zij met ons mee naar huis ging. Ze is het beste cadeautje ooit.

Weet jij echt niet waar ze zijn?’

Ik keek op, ‘wat?’

‘Of je weet waar mijn handschoenen zijn?’

‘Nee,’ antwoordde ik, terwijl mijn blik weer was afgedwaald naar mijn beeldscherm.

‘Nou ja, dan maar zonder,’ hoorde ik haar zuchten. ‘Waar is het kleine draakje?’

‘Onder tafel volgens mij.’

‘Yuna, kom!’ hoorde ik haar roepen.

Er kwam een nieuwsgierig kopje onder de tafel vandaan geslopen, met de uiteengereten handschoen van mijn vriendin in haar bek.

‘Yuna, wat heb je nou gedaan? Die zijn net nieuw.’ Mijn vriendin deed haar uiterste best om haar geduld te bewaren. ‘Liefje,’ ze keek me wanhopig aan, ‘je zei dat je even op zou letten.’

‘Sorry, ik –’

‘Was even afgeleid,’ maakte ze mijn zin af.

‘Ja,’ ik keek haar verontschuldigend aan. ‘Sorry.’

‘Geeft niet,’ ze drukte een kus op mijn haar. ‘Ga maar verder. Het is belangrijk.’

Ik glimlachte, terwijl mijn ogen mijn beeldscherm alweer gevonden hadden. Aandachtig bestudeerde ik het logo dat Nancy van den Ende, eigenaresse van Sorelle Design, een aantal weken geleden speciaal voor mij ontworpen heeft. Of nou ja, niet voor mij, maar voor mijn bedrijf. Want op 2 januari 2017 open ik de spreekwoordelijke deuren van mijn eigen tekstbureau: Tekstbureau Swagerman. En dat is nóg een nieuw begin. Een nieuw begin waar ik ontzettend naar uitkijk. Hele dagen schrijven, met Yuna – mijn andere nieuwe begin – aan mijn voeten. En terwijl zij zich tegoed zal doen aan mijn sloffen of schoenen, zal ik mijn uiterste best doen om de beste teksten ooit voor jou en/of jouw bedrijf te schrijven.

Een nieuw begin.

Ik kan niet wachten.

Nadine Swagerman blogt onder eigen titel op ‘Wat Zij wil

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.