Politiek op werkbezoek bij zorgboerderij Pronkhof

MEDEMBLIK – De zorgboer Rein Pronk is jaren geleden in zijn vrije tijd begonnen aan de opbouw van een ponyboerderij. Thans is deze ponyboerderij uitgegroeid tot een volwaardige zorgboerderij en is gevestigd in Wervershoof.

Afgelopen vrijdag bracht een delegatie van de gemeenteraad van Medemblik een bezoek aan Pronkhof om zich zo weg wijs te maken in de wereld van de zorgboerderijen. Rein Pronk vertelde over wat de zorgboerderij allemaal doet met en voor de clienten van de zorgboerderij. Hoe de zorgboerderij een zinvolle dagbesteding voor deze groep mensen probeert te verwezelijken.

Uitgangspunt van Pronkhof is een zinvolle maar ook aangename dagbesteding die volledig wordt afgestemd op de wensen maar ook op de mogelijkheden van de client waarbij geen productiedwang wordt uitgeoefend.

Zo kunnen de clienten van Pronkhof werken met pony’s, waarbij zij alles leren hoe zij een pony moeten verzorgen, van borstelen tot het uitmesten van de stallen. Een andere groep richt zich meer op het tuinieren in de moestuin van Pronkhof.  Op in totaal 1ha grond is beperkte tuinbouw mogelijk welke niet bedrijfsmatig wordt uitgeoefend als nevenactiviteit van de zorgvragers.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.