29.6 C
Medemblik
12 augustus 2020 22:38
Medemblik Actueel.

Estee, Danielle en Lotte gaan de West-Friese eer verdedigen tijdens het NK-turnen

REGIO – Het jonge West-Friese turnteam, bestaande uit Estee Kortman (13), Danielle Klinkhamer (16) en Lotte van der Linden Vooren (16), komt aanstaande zaterdag in actie tijdens het NK voor clubteams. De talenten trainen nu hard in aanloop naar het aanstaande kampioenschap dat voor de turnsters het eerste van het seizoen zal zijn.

Het team bestaat naast de Noord-Hollanders ook nog uit twee andere turnsters die uit Den Bosch komen. Noodzakelijk, want een team van vijf zorgt dat er wat meer keuzemogelijkheden zijn. Trainster Monique Zwarthoed ziet het team aanstaande zaterdag wel hoge ogen gooien. “Wij zullen gaan voor een plek in de top vijf”, vertelt ze aan NH.. “Maar met turnen is het altijd lastig een goede voorspelling te doen.”

Het jongste talent uit de vijfkoppige groep is Estee Kortman. Zij is met haar 13 jaar een in het oogspringende turnster. Ze komt goed mee met de oudere turnsters van haar team, ondanks het leeftijdsverschil. Ze heeft veel vertrouwen in het NK. “Ik verwacht ook een plek in de top-5”, aldus een zelfverzekerde Estee.

Ambitie

Hoge ogen gooien aanstaande zaterdag is één, maar Estee kijkt al verder. Ze wil heel graag naar de Olympische Spelen van 2020. “Dan ben ik zeventien, dus dat moet lukken”, zegt ze lachend.

Haar teamgenoten hebben veel ervaring en leveren goede prestaties en dat motiveert het jonge talent ook om zich aan haar oudere ploeggenoten op te trekken op weg naar betere oefeningen. Haar trainster ziet ook wat voor arbeid Estee levert. “Zij is een meisje dat heel hard werkt”, beschrijft Monique. “Ze is misschien niet het meest talentvol waar je oog direct op valt, maar door het harde werken heeft ze heel veel geleerd. Dus ze kan nog wel eens voor een verrassing zorgen in de toekomst.”

Alle teamleden hebben ook een favoriet toestel, waar ze op uit blinken of waar ze het liefst op trainen. Voor Estee is dat de balk, maar voor Danielle de brug. “Ik vind het altijd het leukste om daar op te trainen”, vertelt ze. Ook Lotte heeft een favoriet, namelijk de sprong. Zo hebben zij allemaal een eigen specialiteit en leren ze van elkaar in aanloop naar het NK.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?