2 C
Medemblik
18 januari 2021 06:22
Medemblik Actueel.

Ernstige zorgen wethouder Hans Tigges over N23, Heijmans moet direct weer aan de slag gaan.

MEDEMBLIK – Wethouder Hans Tigges van de gemeente Medemblik maakt zich samen met zijn andere collega’s die te maken hebben met de N23 ernstige zorgen over hoe het nu verder moet met de bouw van deze snelweg tussen Enkhuizen en Alkmaar.

Door grote meningsverschillen tussen de aannemer aan de ene kant en de Provincie Noord-Holland aan de andere kant heeft Heijmans vorige week besloten om per vandaag al het materiaal weg te halen en niet meer verder te gaan aan dit project. Ondertussen is de weg volgens diverse omwonenden en gebruikes van de N23 (Westfrisiaweg) een zeer gevaarlijk stukje weg aan het worden waar regelmatig ongevallen gebeuren. Heijmans heeft beloofd dat zij de weg niet onveilig zullen achterlaten en daar waar aan de weg reparaties nodig zijn deze gewoon uit te voeren.

Lees ook ons dossier: N23

10 miljoen euro

De wethouder vertelt aan Medemblik Actueel dat ook Medemblik diep in de buidel heeft moeten tasten om de N23 mogelijk te maken, Medemblik heeft 10 miljoen euro bijgedragen aan de realisatie van de N23. De wethouder is van mening dat wat er ook gebeurt Heijmans gewoon weer aan het werk moet gaan om te zorgen dat de N23 medio 2018 kan worden opgeleverd.

Reageren via facebook