Medemblik Actueel.

Voetbal

Weer net niet voor Opperdoes, DVVA te sterk tijdens mooie partij voetbal

OPPERDOES – Na een goede partij heeft Opperdoes ook nu weer geen punten over gehouden. Op bezoek bij de gezellige en sportieve vereniging DVVA uit Amsterdam liet Opperdoes zich van haar beste kant zien. Maar na 90 minuten was het weer “er had meer ingezeten deze middag”. 

Het 1e wapenfeit was dan ook van de rood-gelen. Een schot uit van Gert Jan Klopper werd van richting veranderd, maar de paal verhinderde een voorsprong. Even later was een hoekschop van de Amsterdammers wel raak. Voor zijn man komend kon een DVVA aanvaller met het hoofd de 1-0 aantekenen. Een aantrekkelijk begin van een wedstrijd die de volle speeltijd boeiend bleef. De gastheren hadden wel meer bal bezit, maar Jan Ploeg werd niet vaak echt op de proef gesteld. De bezoekers hadden de zaakjes goed op orde ,ook na het snelle uitvallen van Frank Boersma. Opperdoes was nog wel dichtbij de gelijkmaker. De voorbereiding van Niels Putting was mooi, de afronding van Klopper was net niet voldoende.

Na de thee kwam er al snel een domper. Marijn Putting was de schlemiel in de situatie. De bal stuiterde hard via zijn voet op. De arm, te ver gespreid, hield de bal hinderlijk tegen. Strafschop oordeelde de prima leidende scheidsrechter van Klinken. Al raak je er als Opperdoezer bijna aan gewend. Ploeg was kansloos op de feilloos in geschoten bal. Toch kwam de aansluiting snel. Een diepe bal op Tamo Karpetian. Het duel met de DVVA verdediger leek fair, maar de valpartij werd gemakkelijk in het voordeel van Karpetian beslist. Weer een strafschop en ook Karpetian liet de keeper kansloos. 2-1 en nog tijd genoeg voor de gelijkmaker.

Na de strafschoppen was het even rustig, maar het laatste kwartier ging de wedstrijd nog een versnelling hoger. Opperdoes leek op weg naar het verdiende punt. Eerst de prachtige actie van Klopper tussen 2 man door die over genomen werd door Roy van Dijk. Op karakter en techniek nam hij de bal over, helaas miste de verre hoek zoekende bal snelheid en kon de keeper nog ingrijpen. Even daarna een mooi schot van Marijn Putting die door de drukbezochte doelman uit de hoek werd getikt.

Opperdoes klopte dus nadrukkelijk op de deur. Toch werd er niet open gedaan. 10 minuten voor tijd viel het doek. Een voorzet van links werd niet goed door Ploeg ingeschat en tastte mis. De Amsterdamse spits pakte het presentje dankbaar aan en besliste de wedstrijd. Ook nu moest de beker weer helemaal leeg want het werd ook nog 4-1, al was dit een prachtig genomen bal vlak buiten het strafschopgebied. Harde cijfers dus na het laatste fluitsignaal. Toch zit er wel degelijk groei in de ploeg en met de positieve instelling die er nu ook weer was, zijn dit de aanknopingspunten voor het vervolg.

Komende zaterdag een vrije dag en dan op 26 november thuis tegen Marken, aanvang 14.30 uur. 

Reageren via facebook