16.4 C
Medemblik
21 mei 2020 00:07
Medemblik Actueel.

Piet Wijdenes is de nieuwe directeur Bedrijfsvoering en Organisatieontwikkeling
Piet Wijdenes is de nieuwe directeur Bedrijfsvoering en Organisatieontwikkeling

Piet Wijdenes maakt directie Medemblik compleet

MEDEMBLIK – Per 1 mei start de nieuwe directeur Bedrijfsvoering en Organisatieontwikkeling, Piet Wijdenes. Piet Wijdenes heeft een achtergrond als directeur en (verander)manager bij diverse, grote organisaties, zoals Alliander en Nuon. Sinds twee jaar is hij programmamanager Leefbaarheid bij gemeente Medemblik. Samen met gemeentesecretaris Jaap Zwaan is de directie van gemeente Medemblik nu compleet.

Wendbaar en flexibel

De belangrijkste opdrachten voor de nieuwe directeur zijn de organisatie meer wendbaar en flexibel te laten opereren, werkprocessen te versoepelen en sneller in te spelen op ontwikkelingen in de samenleving. Dit zijn opdrachten die de heer Wijdenes bekend voorkomen. Naast het opzetten van nieuwe business units in de energiesector heeft hij diverse opdrachten uitgevoerd op het gebied van organisatietransformatie en -ontwikkeling en het vergroten van de vitaliteit van organisaties.

Kennis gemaakt met Medemblik

De beoogd directeur kijkt uit naar zijn nieuwe functie, Piet Wijdenes: ‘De afgelopen twee jaar heb ik al kennis gemaakt met Medemblik. De betrokkenheid en inzet van de medewerkers is groot en hun focus is erop gericht om het leven in Medemblik nog mooier te maken. Ik wil met mijn achtergrond als coach en manager de kwaliteit in de organisatie optimaal benutten, zodat we nog beter kunnen inspelen op wat er nodig is in de samenleving.’

Piet Wijdenes (1966) heeft vanaf 1990 bij het Provinciaal Elektriciteitsbedrijf Noord-Holland gewerkt en de opvolgers, zoals Energie Noord-West, Nuon en Alliander. Hij is sinds 2011 actief als verandermanager bij diverse organisaties in de zorg, ICT en bij gemeenten. Piet Wijdenes woont in Opperdoes en heeft 2 kinderen.

Reageren via facebook