Medemblik Actueel.

Algemeen Videos

Hond Jaap leert kinderen OBS de Meridiaan Medemblik omgaan met honden

Schakel nachtmodus in

MEDEMBLIK – De leerlingen van basisschool De Meridiaan in Medemblik hadden vandaag een bijzondere leraar: hond Jaap gaf de leerlingen een heuse snuffelcursus. Jaarlijks zijn er zo’n 150.000 bijtincidenten met honden. “De kans op deze incidenten vermindert volgens onderzoek met zo’n 86 procent als mensen de hondentaal beter begrijpen”, aldus snuffelvrijwilliger Ilja Mol van het Sophia SnuffelCollege.

Bijtincidenten

En daarom leert ze de kinderen met hond Jaap spelenderwijs de taal van de trouwe viervoeter te begrijpen. De kleintjes leren respect te tonen voor dieren en de hondentaal te lezen.
In drie lessen leren de jonge leerlingen spelenderwijs praktische regels. Zo mogen ze een hond niet zomaar aaien, maar moeten ze eerst hun ouders, het baasje en de hond om toestemming vragen. Ook kunnen kinderen dankzij de cursus hun angst voor honden overwinnen door Jaap te aaien, te borstelen en brokjes te geven.

Reageer op dit onderwerp

X