Grote betrokkenheid bij Dorcas Voedselactie

ANDIJK – Van 30 oktober tot en met 6 november jl. 2016 werd in Nederland de 21e Dorcas Voedselactie gehouden. Duizenden vrijwilligers zamelden op ruim 800 locaties voedsel en geld in voor de allerarmsten. De komende weken zullen vrijwilligers uit alle ingezamelde goederen voedselpakketten samenstellen in vier sorteercentra in Nederland. De eerste 26.000 pakketten zullen nog voor de kerst bij mensen in Oost-Europa worden afgeleverd.

Doe een boodschapje extra
Boodschappen doen we toch wel, daarom deden veel mensen dit boodschapje extra in de supermarkt. Anderen gaven een donatie voor voedselzekerheid.
Achter de schermen leverden ook veel mensen een bijdrage aan de actie: de vele enthousiaste vrijwilligers die de Dorcas Voedselactie mogelijk maken. De tijd die de vrijwilligers via Dorcas aan hun medemensen geven is van grote waarde.

Duurzame hulp
Samen met haar lokale partnerorganisaties werkt Dorcas aan duurzame oplossingen voor de armoedeproblematiek in verschillende gemeenschappen in Oost-Europa en Afrika. Het geld dat tijdens de voedselactie ingezameld werd, wordt besteed aan projecten die erop gericht zijn om mensen hun eigen inkomen te laten verdienen. Een groot probleem is vaak dat er geen werk te vinden is of dat mensen geen goede of relevante opleiding hebben gehad. Daarom ondersteunt Dorcas de mensen in haar projecten met vaktrainingen en microkredieten. Met de regelmatige inkomsten die dat de deelnemers oplevert, kunnen zij zelf zorgen voor brood op de plank.

Zo zorgt de Dorcas Voedselactie voor voedsel voor nu en voedselzekerheid voor later! Een boodschapje extra doen voor voedselzekerheid kan ook nu nog – na de Dorcas Voedselactie – via webshop.dorcas.nl.

Over Dorcas

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door de opdracht uit de bijbel om te zorgen voor armen en onderdrukten, werkt Dorcas al ruim 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.