-0.6 C
Medemblik
25 januari 2021 01:43
Medemblik Actueel.

Pleegzorg Nederland zoekt ook in Medemblik supergewone mensen

MEDEMBLIK – Van 29 oktober tot en met 6 november is het de week van de pleegzorg. In dat kader stuurde wethouder Harry Nederpelt alle pleeggezinnen in de gemeente Medemblik een bedankkaartje met een cadeaubon van Deen erin. “Het is belangrijk om meer gezinnen te werven maar ook om de gezinnen die dit goede werk al doen, in het zonnetje te zetten”,  aldus de wethouder.

Hij ging ook zelf langs bij een pleeggezin. “Ik vind het belangrijk om het met eigen ogen te zien. Niet dat ik aparte dingen verwachtte, het is natuurlijk een normaal gezin. Maar door dit gesprek en door te horen wat er speelt bij pleeggezinnen, ben ik nog meer overtuigd dat er meer gezinnen in Medemblik pleeggezin zouden kunnen worden”, legt hij uit.

Het doel van de actieweek is dan ook om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In deze week worden in heel het land uiteenlopende activiteiten georganiseerd door de pleegzorgaanbieders.

Reageren via facebook