Medemblik Actueel.

Voetbal

Winst en verlies Strandvogels tegen Victoria O.

ONDERDIJK – De laatste wedstrijd van de strijd om de eerste periodetitel was voor Strandvogels een duel tegen Victoria O. En Strandvogels had nog een kans om die periode in de wacht te slepen, al was het een kleine kans. Niet alleen moest Strandvogels zelf winnen, ook mochten Grasshoppers en VVS ’46 niet winnen. En bijna lukte het, want Strandvogels won en VVS ’46 ging onderuit. Maar helaas wist Woudia tegen Grasshoppers niet minimaal een gelijkspel af te dwingen en dus gaat de periodetitel naar Hoogwoud (gefeliciteerd!). De overwinning voor Strandvogels kwam moeizaam tot stand, maar ook lastige wedstrijden moet je winnen en dat lukte.

Na afloop was scheidsrechter Akkaya in Obdam de gebeten hond bij de thuisploeg en –supporters. Ik wil ook zeker niet beweren dat de leidsman foutloos floot, maar ik denk niet dat er wel spelers rondliepen die foutloos waren. Daarbij werd werkelijk iedere beslissing van de man in het zwart door de spelers en/of publiek van Victoria O. van commentaar voorzien. En tja, ook een scheidsrechter is een mens waarbij ik me kan voorstellen dat dit invloed heeft op zijn beslissingen. Ook als grensrechter krijg ik regelmatig dingen naar mijn hoofd die in de “normale” maatschappij niemand accepteert maar die op een voetbalveld “gewoon” zijn. Ik kijk wat dat betreft soms jaloers naar hockey of rugby waar commentaar op de leiding gewoon niet getolereerd wordt. Daar zou men in de voetbalwereld eens een voorbeeld aan moeten nemen.

Victoria O. 1 – Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 30 oktober 2016
Uitslag: 1-2 (1-1)
Scoreverloop: Tim Broersen 0-1; 1-1; eigen doel Victoria 1-2

Selectie:
Edwin Hoogland; Merlijn Weel, Jeroen Mol, Ton Lakeman en Mitch Hofland; Tim Broersen, Bryan Broedersz, Erwin Neuvel en Gerald Broedersz; Sebastiaan Weel (Rens Grooteman) en Jordy Weel

Reageer op dit onderwerp

X