15.4 C
Medemblik
8 juli 2020 18:17
Medemblik Actueel.

Verslag Dindua o8-1 – TSV Twisk/VV Opperdoes o8-1

OPPERDOES – Rond de klok van 08.45 uur zouden we gaan aftrappen, dit werd echter iets later want het halve team van TSV/VVO was wat vertraagd en stonden in de file richting Enkhuizen. Kan gebeuren, gebeurt normaliter niet maar dit keer dus wel. Het werd hierdoor rond de klok van 09.00 uur dat er afgetrapt kon worden.

Een verslag van: Bruce Patríck Blanchard

Uiteindelijk waren we dan zover, 12 kids, 1 coach en een boel ouders vanuit Opperdoes & Twisk. De bal mocht rollen, binnen de 2 minuten had Julian van H deze alweer in het doel liggen. TSV/VVO begon welvarend aan de wedstrijd. De 0-2 liet niet lang op zich wachten en deze kwam van de voet van Daan. TSV/VVO begon aan de wedstrijd als zijnde een wervelwind, maar die wervelwinden raken ook wel eens uitgeput.

Lauren hield het team goed op de been maar moest helaas toch 2x haar meerdere erkennen in de tegenstander. Het was tijd voor een time out. Alles weer even hergroeperen en even wisselen. Helaas kwamen we door een miscommunicatie tussen Brandon, Thijs, Julian G en Cherelle op een achterstand. Het was 3-2 voor Dindua.

Hierna was het onze beurt, of naja, dat dachten we. Dindua was scherp en voordat we het doorhadden stond het 5-2 in het voordeel van Dindua. Maar…. Toen was het een moment voor een vrije trap, op zo’n 17 meter van de goal. Brandon stond achter de bal en haalde in een keer de trekker over, strak in de kruising. Het was 5-3. TSV/VVO ging op jacht naar de aansluitingstreffer, hierdoor kwam er achterin wel wat ruimte te liggen. Dindua profiteerde hier optimaal van en het werd 6-3.

Tijd voor limonade, korte teambespreking en op volle vaart het veld weer op. Binnen 2 minuten had TSV/VVO de aansluiting al gevonden, 2x Julian van H. 6-5.

De kids bleven maar gaan, achterin stonden Isis, Neeltje en Remy ontzettend goed te verdedigen. Elke bal was in het 1e deel van de 2e helft voor TSV/VVO. Toch was het tijd voor een time out. De wisseling van de wacht. De verse krachten gingen er in volle vaart tegenaan, Sven kreeg een paar goed kansen. Brandon speelde ontzettend sterk en nam de ploeg op sleeptouw.

Deze inzet vergde helaas wel veel energie van de kids, aan het eind zag je ook dat de pijp echt wel leeg was. Dindua had wellicht wat krachten gespaard en ze sloegen toe op de momenten dat het bij ons niet meer ging. Thijs pakte nog een paar prachtige ballen, maar moest uiteindelijk toch 3x achter de bal aan. Het werd 9-5 voor Dindua. Ondanks de verliespartij zijn er zoveel goede ontwikkelingen bij de kinderen. Iedereen wordt steeds een stapje beter.

Op naar volgende week, waar we in Twisk mogen aantreden tegen… VVW. We trappen af om 09.00 uur, hopelijk weer met zoveel (het liefste meer) publiek, dit doet de kinderen goed.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?