Medemblik Actueel.

Opperdoes van het veld gespeeld door ZOB

OPPERDOES – Op voorhand zou de wedstrijd tegen het vreemdelingen legioen van Z.O.B. al moeilijk worden, in de praktijk werd dit al heel snel duidelijk dat dit ook zo zou zijn. De hoop is om zolang mogelijk de stand gelijk te houden en wie weet kan er dan iets moois ontstaan. Die illusie kon na 5 minuten al overboord want de knappe combinatie door het midden was de Opperdoes verdediging te machtig en was de 0-1 een feit

Toch kon de thuisploeg zich wat herpakken en voetbalde het aardig met Z.O.B. mee. 2 kleine kansjes kreeg het. Het schot van Marein Zwaan was na de prima doorkopbal van Peter Smit net iets te hoog en de boogbal van Gert Jan Klopper was niet diep genoeg om de doelman te verrassen. Na 25 minuten was de partij gespeeld. Jan Ploeg kwam te voorbarig uit zijn doel en een Z.O.B. aanvaller profiteerde van de wanorde die toen ontstond.

Nog geen 10 minuten later werd het drama compleet. Scheidsrechter van de Boogaard ging volledig in de fout door de correcte actie van Jan Ploeg met rood en een penalty te bestraffen. Een aanvaller van de gasten kwam aan de linkerzijde van het strafschopgebied aan de bal. Ploeg gleed gestrekt met de armen gestrekt, zoals een keeper doen moet, naar de bal. De val van de aanvaller was perfect getimed. Gretig naar de grond gaande veinsde hij een zware botsing. Het fluitsignaal volgde onverbiddelijk en de strafschop werd gegeven. Daarbij ook nog de rode kaart voor Ploeg en dit was een lachertje. Strafschop kan je beslissen en geel geven, maar dit ging te ver. In ieder geval Rick Kreune er in en Marein Zwaan werd noodgedwongen gewisseld. De strafschop werd door de in het verkeerde shirt spelende Kevin Grent benut.

Het was zijn 1e van in totaal 3 die hij zou maken deze middag. Want ondanks de geweldige instelling die Opperdoes aan de dag legde was het vervolg van de wedstrijd niet meer van belang.

Naarmate de tijd verstreek kon Opperdoes het gesloten spelen niet meer volhouden en kwamen de ruimtes vrij waar de gasten dankbaar gebruik van maakte. Zo liep de stand uiteindelijk op naar 0-7. De eretreffer was Opperdoes niet gegund want 1 van de beste spelers aan deze zijde, Jerry Kreune, zag zijn schitterende schot net door de doelman onschadelijk gemaakt worden.

Zo mag Opperdoes de scherven bij elkaar vegen en met hernieuwde kracht op zoek te gaan naar  betere resultaten. Want aan de instelling van de ploeg ligt het niet. Maar alles lijkt ook tegen te zitten nu je in de hoek zit waar de klappen vallen. O.S.V. is de volgende tegenstander. De uitwedstrijd komende zaterdag in Amsterdam-Noord begint om 14.30 uur.

Reageren via facebook