Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

De Wieringermeer, vroeger en nu

REGIO – De najaarsstreekmiddag van het Westfries Genootschap wordt gehouden in Wieringerwerf op zaterdag 5 november 2016.

Ondanks dat de Wieringermeer nog maar een relatief jonge polder is, heeft deze toch al een rijke en bewogen geschiedenis. Bovendien staan de ontwikkelingen in dit gebied lang niet stil. Akkerbouwbedrijven worden steeds groter, uiterst moderne glastuinbouwbedrijven vestigen zich in het gebied en het bedrijventerrein Agriport is volop in ontwikkeling.

Na de opening volgt een uiteenzetting door Siep Hoeksma van Stichting Cultuurschuur over het ontstaan en de realisatie van dit initiatief. Daarna houdt Anton Hiemstra, initiatiefnemer van Agriport, een inleiding over de jongste geschiedenis van de polder: de ontwikkeling van het glastuinbouwgebied en het bedrijventerrein. Na de pauze volgen een korte presentatie door Rein Koolen, oud-voorzitter van het Historisch Genootschap Wieringermeer en een film over de onderwaterzetting van de Wieringermeer in 1945 en de herbouw daarna. Aansluitend krijgen de bezoekers een rondleiding door het gebouw. De middag wordt afgesloten met een gezellig samenzijn.

  • De bijeenkomst wordt gehouden in de Cultuurschuur Loggersplein 1 1771 CE Wieringerwerf.
  • De bijeenkomst begint om 13.30 uur en de zaal gaat open om 13.00 uur.

De kosten voor deze middag bedragen € 14 per persoon. Daarbij is inbegrepen twee maal koffie of thee met een gebakje en een maal een hapje en een drankje. Ook mensen die geen lid van het Westfries Genootschap zijn, kunnen deze middag bijwonen en zich bij de ingang van de zaal inschrijven als deelnemer en dan contant betalen.

Reageren via facebook