17.8 C
Medemblik
31 mei 2020 12:39
Medemblik Actueel.

Foto: MOC

Eerste overwinning MOC een feit

MIDWOUD – MOC heeft na 7 wedstrijden haar eerste overwinning van het seizoen behaald. Nadat vorige week ternauwernood het eerste punt werd binnengehaald tegen Duinrand S, klopte MOC vorige week zondag Callantsoog, dat eveneens op één punt stond.

MOC startte tegen Callantsoog voortvarend. Er werd druk gezet op de tegenstander, die zich niet onder de druk uit wist te voetballen. Al snel leek de 1-0 in het Callantsoger doel te liggen, maar Michael ‘Mimo’ Amar werd, al dan niet terecht, afgevlagd voor buitenspel.

MOC had niets te duchten van Callantsoog en kon vrijuit voetballen, wat tot genoeg kansen leidde. Amar tekende daarbij voor de eerste goal, na een solo door de Callantsoger verdediging. Ook de 2-0 kwam van de voet van de Duitse aanwinst. Een lange bal van Leon de Gier viel tussen de verdediging van Callantsoog en Amar lobte de bal met een stuit keurig in het doel.

Verdedigend stond MOC op de juiste plek en enigszins gevaarlijke diepe ballen konden voortijdig worden onderschept. Jeroen Koomen zette de 3-0 op het scorebord, na een goede individuele actie en dito voorzet van Darren Vledder. MOC zat op rozen en kon zichzelf alleen verwijten dat er te weinig gescoord werd. Goede kansen voor Koomen, De Gier, Bootsman en Vijfvinkel leverden helaas geen goals op.

Trainer Sjaak Tol hamerde in de rust op het belang van het vasthouden van het vertoonde spel in de eerste helft; druk blijven houden en geen risico’s nemen achterin. Het afgebrokkelde zelfvertrouwen van de Midwouders, na 6 wedstrijden zonder zege, zorgde er echter voor dat er van die opdracht weinig kwam. De angst om maar geen gevaarlijk balverlies te leiden sloop in de ploeg en de lange bal werd veel te veel gehanteerd. Callantsoog zette meer druk en MOC kon het spel niet meer maken.

Callantsoog kwam na ongeveer een uur uit een penalty op 3-1, nadat Thomas Groot zijn tegenstander in de zestienmeter op de hakken raakte. Keeper Bult was kansloos op de hoog ingeschoten strafschop.

De wedstrijd werd onvriendelijker, mede veroorzaakt door onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter. Overtredingen werden over het hoofd gezien en dat was niet in het voordeel van MOC. De tweede strafschop die werd gegeven was overigens terecht. Bult werkte een Callantsoger speler met handen en voeten naar de grond in eigen strafschopgebied, maar creëerde hiermee zijn eigen heldenrol, door de toegekende strafschop knap te keren.

MOC kon in de tweede helft niet het overtuigende spel overleggen dat in de eerste helft tentoon werd gespreid. Vledder en Amar hadden de wedstrijd nog in het slot kunnen gooien, maar hun inzetten misten doel. Op het tandvlees bracht MOC de wedstrijd tot een einde, waarbij nu eindelijk wel de punten thuis werden gehouden. Tot grote blijdschap leidde dat nog niet, want de zwakke tweede helft herinnerde iedereen er toch aan dat in de strijd om meer punten er langer dan één helft goed gespeeld moet worden.

Zondag 30 oktober speelt MOC uit tegen buurman Medemblik, dat volop meedoet voor de titel. Indien MOC dan wel twee gelijkwaardige helften kan laten zien, zou een verrassing niet onmogelijk zijn.

Reageren via facebook