20.7 C
Medemblik
21 mei 2020 22:43
Medemblik Actueel.

Medemblikker Reda A. definitief 11 jaar achter slot en grendel voor geweldadige overvallen

MEDEMBLIK|AMSTERDAM – Het gerechtshof in Amsterdam heeft Reda A. uit Medemblik donderdagmiddag in hoger beroep definitief veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar met aftrek van voorarrest. Behalve de 11 jaar celstraf moet Reda A. ook ruim 5800 euro aan schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffers die hij met grof geweld heeft overvallen.

De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot acht jaar cel na een eis van de officier van justitie van elf jaar. Het OM en de verdachte stelden hoger beroep in. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen de vrijspraak van de woningoverval in Medemblik op 27 januari 2014. De rechtbank sprak van dit feit vrij omdat de verklaringen van de aangever niet eenduidig zouden zijn en zijn verklaring niet zou worden ondersteund door ander bewijs.

Samen met 3 vrienden heeft Reda A. op 2 januari 2013 een woning in Medemblik en in Wieringerwerf overvallen, en hierbij werd grof geweld tegen de bewoners van de woningen niet geschuwd.

Reageren via facebook