IVN – Ratten als huisdier

REGIO – Zondag 23 oktober om 14.00 uur krijgt het IVN West-Friesland slimme snuffelaars op bezoek. Tonia Vergunst neemt haar tamme ratten mee naar het Streekbos Paviljoen. Ze vertelt over de leefwijze, verzorging, aankoop, eetgewoonten en voortplanting van deze intelligente knaagdieren. De ratten van Tonia zijn ‘filmsterren’ en bekend bij film en televisie-opnames..

Ratten kunnen heel tam worden als ze regelmatig worden opgepakt en leren snel. Ze herkennen hun baasje aan de geur. Het zijn van nature schemerdieren, maar zijn meestal ook overdag actief. Ratten zijn groepsdieren dus willen graag samen wonen met meerdere ratten van hetzelfde geslacht. Als je ratjes wilt hebben dan moet je er dus altijd twee kopen bij een rattery. Ze kunnen goed klimmen en zitten graag op de schouder van hun baasje, maar ook bij de andere huisgenoten.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.