14.7 C
Medemblik
23 mei 2020 00:28
Medemblik Actueel.

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied houdt HVC in de gaten vanwege klachten vuilnisbelt Wieringermeer

REGIO – De Provincie Noord-Holland heeft de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied opdracht gegeven om een vinger aan de pols te houden bij HVC en de overige bedrijven die zijn gevestigd op het HVC-terrein in de Wieringermeer.

Na aanleiding van de vele klachten over (ernstige) stankoverlast afgelopen week is deze dienst in contact getreden met o.a. HVC en om uitleg gevraagd. Woordvoerster Joyce Duivenvoorde laat aan de redactie weten dat: ,,De bedrijven zijn inmiddels zelf een onderzoek gestart naar de mogelijke herkomst en oorzaak van de klachten. Onze inspecteurs houden hierbij vinger aan de pols. 

De Omgevingsdienst NZKG verzorgt in opdracht van het bevoegd gezag in het Noordzeekanaalgebied de vergunningverlening, het toezicht en de handhaving voor bodem, milieu en bouw. 

Lees ook: Ziekmakende stank vuilnisbelt HVC Wieringermeer

Reageren via facebook