Kermis Wervershoof voldoet aan wettelijke geluidseisen

WERVERSHOOF – Een boze inwoonster van Wervershoof heeft in augustus in een brief aan de gemeente Medemblik laten weten het helemaal zat te zijn dat het geluid van de kermis zo hard staat en wil daarom dat de gemeente Medemblik het volume overdag lager laat zetten. De gemeente heeft dit verzoek daarop doorgespeeld naar de Stichting Behoud Nederlandse Kermissen en die hebben een reactie gegeven.

Lees ook: Inwoonster Wervershoof wil geluid kermis temperen

De woordvoerder van de stichting zegt dat: “Wij staan uiteraard open voor elke verbetering of aanvulling en zullen daarom Uw idee serieus meenemen en afwegen . Nu is het zo dat wij als organisatie sowieso aan geluidsbeheersing doen. Op sommige delen van de kermis word de muziek zelfs centraal gedraaid en geregeld. Dus ook het geluidsniveau. 

Maar ook wijst de woordvoerder op het feit dat de door de inwoonster aangehaalde attractie al 3 jaar niet meer op de kermis van Wervershoof staat en zich daarom afvraagt hoe actueel de klacht eigenlijk wel is. Maar om de vrouw toch tegemoed te komen zal de Stichting voor de volgende kermis toch de suggestie van de Wervershoofse meenemen voor de kermis in 2017. 

De woordvoerder zegt over een mogelijke prikkelarme kermis het volgende: “Inderdaad zie je het wel vaker dat er in bepaalde gevallen gekozen word voor een prikkelarm uur tijdens bepaalde grotere kermissen. Nu is het zo dat wij als organisatie sowieso aan geluidsbeheersing doen. Op sommige delen van de kermis word de muziek zelfs centraal gedraaid en geregeld. Dus ook het geluidsniveau. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.