Medemblik Actueel.

Het oorlogsschip 'Huis te Warmelo' ligt in het ijskoude water voor de kust van Fiinland (foto aangeleverd)
Het oorlogsschip 'Huis te Warmelo' ligt in het ijskoude water voor de kust van Fiinland (foto aangeleverd)
Bijeenkomsten

Duik mee in het verleden van het Medemblikker oorlogsschip

MEDEMBLIK – Hoe zit het nou precies met dat Medemblikker oorlogsschip uit 1715 in de Finse Golf? Zaterdag 15 oktober komt u er alles over te weten tijdens de 4de dag van de Westfriese Archeologie.

Onderwaterarcheologen uit Finland presenteren de nieuwste ontdekkingen over het Fregat Huis te Warmelo, dat in 1715 bij Finland is vergaan. Zij tonen videobeelden van het nagenoeg gave schip met haar vele kanonnen die deze zomer op de zeebodem op 62 m diepte zijn gemaakt.

Van prehistorie tot Gouden Eeuw

Maar er is natuurlijk veel meer te zien en te beleven. Westfriese archeologen tonen hun nieuwe onderzoeken. Bij de vele stands worden onderwerpen van de prehistorie tot de Gouden Eeuw gepresenteerd. De vondsten uit de Bronstijd van de Westfrisiaweg, maar ook de glazen, flessen en tabakspijpen van een boerenkroeg in Wognum zijn te zien. Daarnaast is er aandacht voor het onderzoek van stolpboerderijen en het opgegraven Mariaconvent in Medemblik. De middeleeuwse dijken in de Wieringermeer en van Lutjeschardam krijgen speciale aandacht. Ook het maritiem onderzoek op de bodem van het Hoornse Hop is te zien.

Ook zullen vijf nieuwe brochures in de serie ‘Archeologie in Westfriesland’ worden gepresenteerd. Voor kinderen zijn speciale activiteiten.

  • Wanneer:  Zaterdag 15 oktober 2016
  • Waar:         Bonifaciuskerk, Kerkplein 9, Medemblik
  • Tijd:           10.00 – 16.30 uur
  • Toegang:  gratis

Reageren via facebook