Medemblik Actueel.

Algemeen

Jasmijn Dijkstra vertegenwoordigd Kuyperschool Andijk bij de regionale voorleeswedstrijden

ANDIJK – Op de Kuyperschool vinden ze lezen erg belangrijk. De Kuyperschool stimuleerd kinderen om veel te lezen en daarom proberen zij altijd een aantrekkelijk boekenaanbod in de schoolbibliotheek te plaatsen. Ook sluit de Kuyperschool graag aan bij landelijke initiatieven. Vanuit ‘Stichting Lezen’ en de bibliotheken is ‘De Nationale Voorleeswedstrijd’ bedacht. Het gaat hier om  een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen uit groep 8. Acht leerlingen hadden zich goed  voorbereid om  een tekst zo aantrekkelijk mogelijk voor te lezen.

Naast de klasgenootjes waren er bewoners uit Sorgvliet aanwezig om deze spannende wedstrijd ook eens mee te mogen maken. Omdat deze wedstrijd in de kinderboekenweek valt, en het thema van deze boekenweek: OMA’s en OPA’s. (motto: Voor altijd jong) is,  besloot de Kuyperschool om in de jury de opa en oma van Aaron en Seth en de opa en oma van Timo en Pepijn te vragen om te jureren.

Het was een moeilijke taak om een winnaar te kiezen. De jury besloot uiteindelijk dat Jasmijn Dijkstra de voorleeskampioen van de Kuyperschool werd. Jasmijn las voor uit het boek ‘Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist ‘ geschreven door Tosca Menten. Jasmijn zal tijdens het Boekenbal van 12 oktober om 18.45 haar verhaal nog een keer voorlezen.

De schoolkampioen vertegenwoordigt de school in februari/maart in de lokale en regionale vervolgrondes die de bibliotheken organiseren. Voor de regionale winnaars volgt de provinciale finale in april.
Alle provinciale winnaars strijden ten slotte in de zinderende landelijk finale die jaarlijks eind mei plaats vindt om de titel De Nationale Voorleeskampioen.

Reageren via facebook