12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 05:57
Medemblik Actueel.

Bewoners Grietje Slagterlaan Wognum slepen Medemblik voor de Raad van State

WOGNUM – Omwonenden hebben beroep aangetekend tegen het bouwplan van 40 sociale huurwoningen aan de Dirk Veermanhof (de voormalige tennisvelden bij de Grietje Slagterlaan) in Wognum. En vandaag was de formele zitting bij de Raad van State waar een grote delegatie van bewoners van de Grietje Slagterlaan bij aanwezig waren.

Ook bij de zitting aanwezig de woningcorporatie die de woningen wil gaan bouwen en twee vertegenwoordigers van de gemeente Medemblik. De bewoners hebben om ook goed beslagen ten ijs te komen een getuige/deskundige in de arm genomen om zo hun gelijk te bewijzen dat de gemeente Medemblik in deze planvoorbereiding alle rechten van belanghebbenden aan de laars lapt.

Het bleef helaas bij een zeer korte zitting, de jurist van de bewoners is gistermiddag opgenomen in het ziekenhuis waardoor de bewoners niets anders konden doen dan uitstel vragen en dit ook kregen. De zitting gaat over 3 weken verder.

Lees ook: versnelde procedure woningbouw Grietje Slagterlaan

Verboden staatssteun

Alles draait om vermeende verboden staatssteun door de gemeente Medemblik. De gemeente geeft heel veel subsidie voor de bouw van 40 noodwoningen terwijl voor de bouw van andere betaalbare sociale huurwoningen (tot ca. € 700 per maand) de gemeente geen cent geeft. De Europese Commissie is aan zet, de gemeente Medemblik is vergeten de, mogelijk verboden, staatssteun vooraf te laten beoordelen door de Europese Commissie.

De woordvoerder van de bewoners merkt nog wel op dat de bewoners absoluut niet tegen de huisvesting van vergunninghouders zijn maar wel zijn ze tegen de onwenselijke opstapeling van kansarme nieuwkomers die daardoor minder mogelijkheden hebben op een goede integratie, taalvaardigheid en werk.. “in elke kern 2 tot 3 woningen zijn ook 40 in totaal,” zegt de woordvoerder.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?