Medemblik Actueel.

Exposities

Tweede Expositie Kunstkring Wognum

WOGNUM – Na de succesvolle eerste expositie in 2015 nodigen de leden van Kunstkring Wognum u opnieuw uit om hun werk te komen zien en misschien wel te bewonderen. Op zaterdag 8 en zondag 9  oktober a.s. houdt Kunstkring Wognum.

Er is weer veel nieuw werk te bewonderen. Bijvoorbeeld schilderijen van Didi Oberman en Nanda Eliazar, beelden van Thea Koopman en Mary Dam, keramiek van Bets Tool en foto’s van Tamara Groot en Joke Akkerman. En natuurlijk is dit lang niet alles. Een volledige lijst van alle exposanten vindt u op onze website www.kunstkringwognum.nl

Kunst in actie

  • Op zaterdagmiddag 8 oktober exposeren mw. Woudenberg en mw. Verhoeven iconen. Ze zullen – tijdens de expositie – ook een demonstratie iconen schilderen geven.
  • Op zondagmiddag 9 oktober zal Janneke Rosenbrand van Atelier De Toekomst aanwezig zijn en kunnen bezoekers zich kosteloos laten portretteren.

Jaap Commandeur

Jaap Commandeur(2000†), in Wognum ook bekend vanwege zijn eigenhandig gebouwde “Beverburcht”, was behalve een eigenzinnige boer ook een verdienstelijk tekenaar en schilder.  Doordat er onlangs weer werk van Jaap werd teruggevonden leek het de kunstkring leuk daar een  overzichtstentoonstelling aan te wijden. U vindt die in de koffie kamer van de kerk. Een mooie plek om  – onder het genot van een ‘bakkie’ of een glaasje –  nog eens naar vroeger te kijken en samen met andere bezoekers herinneringen op te halen.

U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken, zowel naar onze nieuwe kunst, als naar het teruggevonden werk van Jaap, het iconen schilderen en het portret tekenen. En als dan toch binnen bent bewondert u natuurlijk ook het prachtige interieur van de Hervormde kerk.

De toegang is gratis.

Reageren via facebook