10.6 C
Medemblik
19 oktober 2020 17:07
Medemblik Actueel.

Medemblik is erelid van de Nederlandse vereeniging van Kustzeilers

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik is erelid geworden van de Vereeniging van Kustzeilers. Burgemeester Frank Streng nam zaterdag 10 september de oorkonde in ontvangst.

De Nederlandse Veereniging van Kustzeilers viert haar 70everjaardag. Ter gelegeheid hiervan werd door de Veereniging aan onze gemeente het ‘buitengewoon lidmaatschap’ toegekend. Reden hiervoor is de band die de Vereeniging heeft met de gemeente en de gastvrijheid die ze jaarlijks ondervindt tijdens de 24 uurs race.

Groot feest

Ruim 160 Kustzeilers vierden afgelopen weekend de 70e verjaardag van de NVvK. Velen van hen waren – al dan niet via de Kreupel of Andijk – met hun boot naar Medemblik gekomen. De vloot die zaterdag rond twaalven onder stormtuig Medemblik aanliep, bood een fraai en kleurrijk beeld. Vervolgens werd de kade van de Oosterhaven werkelijk tjokvol gestapeld,meldt de Nederlandse Vereeniging van Kustzeilers op de website

Het was een feestelijk gezicht, al die met vlaggen en banners getooide zeiljachten. Feestelijk was ook de gezellige drukte op zaterdagmiddag en -avond op kasteel Radboud. Het symposium “Schoonheid van de Zee” bood veel stof tot nadenken en leidde tot geanimeerde discussies tussen zaal en sprekers. Geanimeerd bleef het vervolgens tot laat in de avond.

En op zondagochtend ging het vrolijk verder: zeilen met kleine bootjes, wandelen, fietsen, of het binnenwater op met kano of fluisterboot. Er schijnen zelfs hardlopers op pad te zijn gegaan. Het lustrumweekend werd tot slot daverend afgesloten met muziek van Windkracht 13, terwijl de ruim 70 jachten losgooiden om buiten de haven een “erehaag” te vormen om de Ya uit te zwaaien.

Reageren via facebook