Contest Yachts Regatta’s groot succes

MEDEMBLIK – Contest-zeilers hebben zich ook dit jaar weer in groten getale verzameld voor deelname aan de Sevenstar Contest Cup Medemblik en de Sevenstar Contest Meeting op Mallorca die beiden in juni plaatsvonden. Traditiegetrouw vormen deze evenementen de aftrap van het zomerseizoen voor Contest-eigenaren die op het water de strijd met elkaar aangaan, maar elkaar aan wal verrijken met het uitwisselen van hun zeilervaringen en favoriete bestemmingen, laat Contest in een persbericht weten.

Sevenstar Contest Cup Medemblik: regatta en toertocht
Onder perfecte weersomstandigheden vond in het eerste weekend van juni de Sevenstar Contest Cup plaats. Maar liefst 33 jachten, variërend in lengte van 9 – 19 meter hadden zich ingeschreven. Veel animo was er ook voor de toertocht waar negen jachten aan meededen. Na de start in Medemblik zeilden de deelnemers van de toertocht op zaterdag een 15-mijls traject op het IJsselmeer om vervolgens in Enkhuizen te lunchen en deel te nemen aan een puzzeltocht door het stadje. Op zondag was voor de toervaarders een traject uitgezet via bestaande boeien en dienden zij vragen over Medemblik en de Contest werf te beantwoorden. Zowel jong als oud hadden veel plezier op en rond het water.

Drie klassen
Voor het wedstrijdgedeelte waren de jachten opgedeeld in drie klassen: < 40 voet, ≥ 40 voet en een aparte klasse voor de 42ft-ers. Van de populaire Contest 42 deden er zes mee in hun klasse. In totaal bestond het wedstrijdprogramma uit vier races verdeeld over twee dagen.
Zaterdagochtend begon grijs en windstil, tot de wind gelukkig al snel 250° draaide en 4 op de schaal van Beaufort werd aangetikt. Gennakers werden gehesen, hetgeen zorgde voor optimaal zeilplezier en een prachtig plaatje op het IJsselmeer. Ook zondag kenmerkte zich door perfecte zeilomstandigheden met een West-Noordwest 3 tot 4 Bft.

Uitslag races
In de <40 voet klasse bleek de Contest 31HT Skylla de sterkste te zijn. Drie van de vier races wist de eigenaar op zijn naam te zetten. Tweede werd de Contest 35 Dione en de derde plaats ging naar de Contest 35 Paperino. Bij de ≥ 40 voeters wist de Amica Agripina, een Contest 57CS, na een mindere eerste race de overwinning alsnog te grijpen door alle andere races te winnen. De Muse werd tweede, gevolgd door de Contest 48CS Blue Twinkle. De Stella Maris won overtuigend in de klasse van de 42-voeters door in alle races als eerste te finishen. Fleur du Rocher werd hier tweede en de 42CS Anne mocht de derde prijs in ontvangst nemen.

Contest-borrel
Op zaterdag waren alle jachten om 16.00 uur weer terug in de haven waarna het tijd was voor een borrel in de haven voor Café Brakeboer. Om 18.30 uur luidden de kinderen de bel voor een heerlijk diner in restaurant Meijer’s 2.0. Vervolgens stond er in Brakeboer een speciale act op het programma en zorgde een DJ voor een levendige afsluiting van een perfect verlopen dag.

SEVENSTAR CONTEST MEETING MALLORCA
Op Mallorca ging de Contest Meeting Mallorca van start in Port Adriano. Acht Contest jachten in lengte variërend van 15 tot 20 meter hadden koers gezet naar Mallorca om te gaan genieten van wind, water, zon, zeilwedstrijden, zwemmen, heerlijk eten, relaxen en uitgaan.

Zon, zee, zeilen, zwemmen
Na de briefing van de Nederlandse wedstrijdorganisatie Sailservice, was het in eerste instantie wachten op de wind. Gelukkig trok deze al snel weer wat aan en konden er twee tactisch uitdagende races gevaren worden. De eerste race werd gewonnen door Emrar 3, Contest 62CS, en de tweede door de eigenaar van Waldron, de nieuwe Contest 67CS.
Na de wedstrijd werd er verzameld in Cala Llamp, een prachtige baai naast Port Andratx voor een relaxte namiddag met heerlijk zwemmen. ‘s Avonds genoot iedereen van de barbecue in Beachclub Granfollies.

Mediterraans genieten
De volgende dag was de wedstrijdbaan uitgezet in de Bay of Palma. Om 13.00 uur stak de wind op en konden de zeilen gehesen worden. In de laatste race werd Isla del Sech gerond en bevond de finish zich voor Illetes, waarna alle schepen voor anker gingen bij Playa Illetes. Tijd voor relaxen en genieten van het Mediterraanse leven met ‘s avonds de gezellige prijsuitreiking en diner in de fonkelnieuwe en prachtig gelegen Puro Beach Club.

Winnaars
De winnaar van de Contest Meeting Mallorca werd de Flying Kangaroo, een Contest 62CS die consequent tijdens alle races tweede was geworden en daarmee overall winnaar werd. De tweede plek ging naar de Contest 50CS Marijn en de eer voor de derde prijs viel te beurt aan de Contest 55CS Amati.

Het Contest-gevoel
“Met de Sevenstar Contest Cup in Medemblik en de Sevenstar Contest Meeting Mallorca willen we eigenaren van Contest-jachten bijeenbrengen omdat ze het leuk vinden elkaar te leren kennen en te leren van elkaars ervaringen op en rond het water. Of dat nu dicht bij huis is of op exotische plekken over de hele wereld, we hopen hen het Contest-gevoel mee te geven. Gezien de vele dankbare reacties zijn we daar denk ik heel goed in geslaagd,” aldus directeur Arjen Conijn.

Reageren via facebook