Medemblik Actueel.

Concerten

Ramon van Engelenhoven te bewonderen tijdens de Piano Tour Medemblik

MEDEMBLIK – Op zondag 4 september vindt voor de 4de keer de PIANO TOUR MEDEMBLIK plaats: een gratis muzikaal festijn met zo’n 28 pianisten op 14 locaties in hartje Medemblik. Er zijn veel verschillende muziekstijlen dus iedereen vindt wel een concertje wat hem of haar zal aanspreken: er is popmuziek, musical, jazz, klassiek … ! Het handigste is om de fiets mee te nemen maar ook wandelend kan je deze PIANO TOUR prima volgen !

Openingsconcert 13.00 uur in de Bonifaciuskerk

ischico & florence 018Tijdens het openingsconcert om 13 uur in de Bonifaciuskerk tonen 3 pianisten, die ’s middags ook optreden, al hun talent: het jonge pianoduo Ischico Velzel & Florence van der Does spelen samen een aantal prachtige, klassieke nummers. Florence van der Does (1994) begon na het volgen van vioollessen op dertienjarige leeftijd met pianolessen. Aan het conservatorium van Amsterdam volgde zij de vooropleiding. Ischico Velzel (1996) was zes jaar toen zij begon met piano spelen en op vijftienjarige leeftijd werd zij aangenomen in de Jong Talentklas van het conservatorium Amsterdam (CVA). Daar heeft ze drie jaar scholing gehad van Marcel Baudet. Beiden studeren bij Frank Peters in de bachelor opleiding klassiek piano. Zij vinden het belangrijk dat klassieke muziek toegankelijker wordt voor het grote publiek zodat iedereen kan meegenieten !
De andere pianist tijdens het openingsconcert is de bijzonder getalenteerde 17-jarige Ringo Maurer uit Volendam. Hij is bekend als taalfenomeen die goed bevriend was met Drs. P, die vorig jaar juni overleed. Ringo, als grote fan, heeft onlangs van de uitgever mee mogen werken aan een bloemlezing uit zijn omvangrijke oeuvre. Ringo’s passies qua muziek liggen bepaald niet bij de palingsound maar o.a. bij Bach én de ragtime: hele leuke muziek uit de twintiger jaren  van de vorige eeuw met roots in New Orleans, ook wel “stille filmmuziek” genoemd. Het belooft een onderhoudend optreden te worden !

In de Bonifaciuskerk wordt het programma uitgereikt.

PIANO TOUR MEDEMBLIK 14.00-16.00 uur

Op 14 locaties in hartje Medemblik worden 2 pianisten geplaatst die elkaar om het half uur afwisselen. Het genre is heel verschillend en uiteenlopend maar steeds nagenoeg professioneel uitgevoerd ! Sfeervolle popmuziek krijg je te horen van Lianne Bakker, Joanna Jakma, Anna Vlaswinkel en Timna Raven (Pianohelden). Wat meer jazzy werk wordt uitgevoerd door o.a. Wim van Hoorn (met zangeres Erna van Es), Gerbrand de Graaff, Sophie Koning en Thora Schoonhoven (samen met Jaap Bark op trompet en Joop Slager op drums een jazz-trio). Musical zal je herkennen bij het optreden van Gert Jan Weel die zanger Arwin Kluft meeneemt maar ook zangeres Anouk Geertsma. Er zijn meer pianisten met zangers/zangeressen: Jan Laan vormt met Judy Schouten, Marja Schmitz en Rob Wisman het Amici kwartet met verrassend repertoire. Henry Molkenboer gaat Tess Oostwouder begeleiden en Ruud van Oldenhoven doet dat met Nico Sevenhuysen. Abel Nijkerk en Willemijn de Widt nemen violiste Vera Broek mee. Bo de Myttenaere uit Hoogkarspel, Hielko Ubels, Maria Nikiforov en Ruben Plazier spelen imponerende solo-stukken en Ruud Luttikhuizen & Carin van den Tillaar quatre-mains ! Dave Breebaart brengt akoestische covers ! Bij de familie van Engelenhoven spelen Xenia Evers, collega-studente van Ramon aan het Conservatorium van Amsterdam, en Yang Yang Cai die ook al een Steinway concours gewonnen heeft alsmede de junior prijs van het YPF !

Slotconcert 16.30 uur in de Bonifaciuskerk

ramon closeHeeft de jonge, Medemblikker concert-pianist RAMON VAN ENGELENHOVEN (1995) nog nadere aankondiging nodig ? Hij speelt werkelijk fenomenaal ! Eerder al winnaar van het Prinses Christina Concours (2013) heeft hij vorig jaar niet voor niks de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours gewonnen waar hij met het Noord-Nederlands Orkest het vijfde pianoconcert van Prokofiev vertolkte. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de “Grand Prix Youri Egorov”, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent van internationale potentie is en mag hij volgend jaar optreden in St Petersburg samen met het Mariinsky Orkest o.l.v. niet minder dan Valery Gergiev !

Aan het eind van zijn optreden wordt een vrijwillige bijdrage voor dit plezierige evenement op prijs gesteld want de kosten zijn niet gering. De Stichting Bonifaciuskerk wil de drempel echter laag houden.

Informatie: informatie@bonifaciusmedemblik.nl of kijk op www.bonifaciusmedemblik.nl

Reageren via facebook