14.6 C
Medemblik
8 juli 2020 11:10
Medemblik Actueel.

Sloepen en opduwers onder stoom in Medemblik

MEDEMBLIK – Op zaterdag 3 en zondag 4 september a.s. organiseert het Nederlands Stoommachinemuseum Medemblik voor de 2e maal het Nationaal Stoomsloepen Event. Op beide dagen leggen verschillende stoomsloepen en opduwers bij de kade achter het museum aan en varen tussen 10.00 u. en 17.00 u. over de nabijgelegen Vliet. 

Voor de tweede keer organiseert het Nederlands Stoommachinemuseum Medemblik een stoomevent voor stoomsloepen en stoomkano’s. Ook dit jaar is het de organisatoren gelukt om een aantal interessante exemplaren naar Medemblik te krijgen. Het belooft leuk, gezellig, maar vooral ook een leerzaam stoomspektakel te worden.

Phoenix

Niet alleen de Sirius, de Crux, de Orion, de Tsu Tsu, de Smoking en de Phoenix zijn achter het museum aangemeerd om bewonderd te worden. Maar ook zijn naar verwachting de bij de stoomsloepliefhebbers bekende Isabel en Panatela aanwezig. En dan is er nog de nieuwe sloep ‘zonder naam’. De bootjes staan op beide dagen onder stoom en varen af en aan. Misschien kunt u als bezoeker wel een keertje meevaren.

Stoomhijsmachine

Naast de stoomsloepen en stoomsalonboten draaien ook bijna alle stoommachines van het museum. Op het buitenterrein van het museum worden de zwaarste stoommachines die het museum bezit, op beide dagen ook onder stoom gebracht. Zo zorgt De Boele 9 stoomhijskraan voor de aanvoer van boomstammen voor een met stoom aangedreven zaagmachine. De gezaagde planken zijn te koop. De Garrett stoomwals rijdt misschien ook wel zijn rondjes over het buitenterrein.

Dit wordt weer zo’n weekend dat u beslist niet mag missen, omdat het net als ‘t voorgaande jaar een groots en gevarieerd stoomfeest gaat worden. Dus niet vergeten: za. 3 en zo. 4 september NATIONAAL STOOMSLOEPENEVENT in MEDEMBLIK. Info.: 0227-544732 of per mail: info@stoommachinemuseum.nl

Bezoekers kunnen hun auto vlakbij het Stoommachinemuseum gratis parkeren.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?