16.5 C
Medemblik
27 mei 2020 22:02
Medemblik Actueel.

Ontdekkingstocht langs de Langereis.

REGIO – IJsclub Aartswoud en IJs en Volksvermaak Nieuwe Niedorp houden zondag 28 augustus de achtste Langereistocht. Deze wandel- en fietstocht is gebaseerd op de Langereis schaatstocht. De wandelroute is niet gelijk aan voorgaande jaren.

Het gewijzigde traject gaat door het agrarische landschap van West-Friesland via dijkjes, kades en boerenlandpaden. Dit in de omgeving van de dorpen Nieuwe Niedorp, Hoogwoud en Aartswoud. De wandeltocht is ongeveer 25 kilometer, maar kan in kortere afstanden (8, 8,5 en 9 km) worden afgelegd. Er is gratis busvervoer tussen de startplaatsen bij de kortere afstanden. Informatie hierover ligt bij de startplaatsen. Het is verboden honden (ook aangelijnd) mee te nemen.

De fietstocht is ongeveer 40 kilometer en de route loopt langs het parcours van de Langereis schaatstocht. Voor beide tochten kan er op drie punten tussen 8.00 uur en 13.00 uur worden gestart.

De kosten voor beide tochten zijn € 5,-, kinderen van 12 tot 16 jaar € 2,- en kinderen onder de 12 jaar kunnen gratis deelnemen. Start- en stempelplaatsen: Clubgebouw IJs en Volksvermaak, Leijerdijk 9 in Nieuwe Niedorp Rundveemuseum Aat Grootes, Schoolstraat 43 in Aartswoud Clubgebouw IJsclub Hoogwoud, Kerkstraat in Hoogwoud. Kijk voor meer informatie oplangereistocht.nl of www.ijsenvolksvermaak.nl.

Reageren via facebook