Kanker doodsoorzaak nr. 1 in West-Friesland

REGIO – Inwoners van de Kop van Noord-Holland en West-Friesland lopen de grootste kans om te sterven aan een vorm van kanker. Vorig jaar waren 1.062 van de 3.242 sterfgevallen daar te wijten aan kanker. Daarmee is de ziekte doodsoorzaak nummer 1 in die regio, schrijft het Noordhollands Dagblad op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Behalve aan kanker stierven ook veel mensen aan hart- en vaatziekten (831 doden). 

Veel minder mensen overleden aan de gevolgen van ziekten aan het zenuwstelsel en zintuigen (264 gevallen) en aan longaandoeningen zoals longontsteking of griep (260). 

Aan psychische stoornissen overleden volgens het CBS 167 mensen en ziekten aan spijsverteringsorganen zoals maagzweren of leveraandoeningen 91. Verder stierven 191 mensen aan ’uitwendige doodsoorzaken’, zoals een val (90), verkeersongevallen (23), zelfdoding (39) en moord en doodslag (2).

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.