Medemblik Actueel.

Wanneer stopt het vernielen van andersmans eigendom in Medemblik

MEDEMBLIK – “Mijn kind doet dit niet,” is een vaak gehoorde smoes als er weer eens iets is vernield in de gemeente Medemblik. Was het afgelopen weekend raak in Andijk waar een groep jongeren op het plein het leuk vonden om bierflessen kapot te gooien, ook in Medemblik blijkt een groep jongeren het nodig te vinden om alles wat ze tegenkomen met hun bezopen kop te slopen.

Op het Vooroever in Medemblik vonden afgelopen zondagochtend na een stevige zuippartij diverse vernielde bomen en zelfs bomen die in de brand waren gestoken, maar ook lagen over een groot deel van het terrein de drankflessen, heel of kapot geslagen. 

De hondenliefhebbers zijn kwaad over wederom deze vernielingen en hebben zelf maar al het glaswerk opgeruimd voor hun honden er met de poten in zouden gaan lopen met mogelijke grote verwondingen tot gevolg.

Wij spraken Siem Zeilemaker van Progressief West-Friesland hierover en die noemt het een groot probleem maar zegt ook dat ook hij niet zo 1 2 3 een oplossing weet om hier een einde aan te maken. De wijkagent kan niet op alle plaatsen tegelijk zijn en de jongerenwerker is er ook niet altijd.  Zeilemaker vertelde verder dat niet alleen de vernielingen hem een doorn in het oog zijn maar ook de handel in (soft)drugs waar niets aan wordt gedaan hem kwaad maakt. ,, Overal zie je ze dealen, voor het oude stadhuis, achter de dijk in de Wieringermeer, op het parkeerterrein bij de Kleyenburg en op nog een paar plaatsen in Medemblik.”

Buurtwachten

Eind vorig jaar was er al sprake dat bewoners van o.a. de Gildewijk en de Schepenwijk buurtwachten wilden gaan installeren die ’s avonds en ’s nachts de buurt in de gaten zouden gaan houden om zo de overlast van jongeren tegen te gaan. Wij vroegen deze mensen of zij nog steeds plannen hebben om dit te realiseren, het antwoord was ja, en dan niet alleen voor de kern Medemblik maar willen proberen dit in elke kern van de gemeente Medemblik te gaan realiseren. 

,, Wij willen niet voor eigen rechter gaan spelen, maar het gezeik moet maar eens voor goed over en uit zijn, bij de ene gaat een mooie haag in de fik, bij anderen worden planten uit de tuin getrokken en dan nu weer de vernielingen op het Vooroever, het moet maar eens over zijn,” aldus 1 van de initiatiefnemers van deze buurtwachtplannen.

Reageren via facebook