(Oud)Medemblikker krijgt allerlaatste kans om goede wil te tonen

MEDEMBLIK – De 44-jarige (oud) Medemblikker Peter D. mocht zich vanochtend gelukkig prijzen met de uitspraak van de rechtbank in Alkmaar. De man had op 16 november 2012 in Medemblik schuldig gemaakt aan verbale bedreigingen waarbij hij ook geweld heeft gebruikt en het in het bezit hebben van een vuurwapen.

Hiervoor is de man al eerder veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur of bij niet uitvoeren een vervangende celstraf. De Officier van Justitie Visser had geen goed woord over voor D. en wees hierbij op de 4.5 uur die de man heeft gewerkt en niet de 240 uur die hij moest doen. Het Openbaar Ministerie wilde D. dan ook het liefst 118 dagen opsluiten.

Lees ook: Openbaar Ministerie wil Medemblikker 15 maanden opsluiten

De advocaat van D. tekende bezwaar aan tegen deze beslissing van het O.M. en beriep zich op de prive-omstandigheden van de man, een scheiding, dakloos, geen werk etc. etc., de advocaat vroeg de rechter dan ook om een allerlaatste kans voor zijn cliënt, zeker nu zijn cliënt weer prima de opdrachten van de reclassering uitvoert, en weer gestart is met het volgen van behandelingen bij het GGZ.

De reclassering zag ook het liefst dat de man een allerlaatste kans kreeg zeker nu het met D. de goede kant op gaat en hij weer grip op zijn leven heeft gekregen.

De Officier van Justitie kon zich vinden in het bezwaar van de advocaat en vroeg in haar eis dan ook een allerlaatste kans om de nog openstaande taakstraf uit te voeren.

De rechtbank ging mee in de eis van het O.M en gaf D. nog 1 kans om zijn goede wil tot het uitvoeren van de taakstraf te laten zien, mocht hij niet binnen zes maanden aan deze taakstraf zijn begonnen dan moet hij alsnog de resterende tijd uitzitten in de gevangenis.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.