20.3 C
Medemblik
22 mei 2020 15:55
Medemblik Actueel.

HVC stapt naar de rechter om van dwangsom stankoverlast af te komen

MIDDENMEER – Om de geuroverlast te reduceren heeft de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) een ‘last onder dwangsom’ opgelegd die kan oplopen tot 90.000 euro. 

Omdat HVC zegt dit nooit te kunnen verwezelijken stapt het bedrijf naar de rechter om van de dwangsom af te komen en meer tijd te krijgen om het probleem op te lossen, schrijft het NH. Aankomende vrijdag 20 juli zal de rechter in Haarlem een oordel vellen over het verzoek van HVC, zes dagen voor het ultimatum van de Omgevingsdienst afloopt.

Lees: Dwangsom HVC wegens stankoverlast 

Marolein Lokhokst, woordvoerster van HVC zegt tegen het NH: ,,Het is voor ons onmogelijk om voor eind juli een extra installatie van 1,4 miljoen euro te bouwen om geur af te vangen” . Eerder gaf de provincie al aan niets te willen weten van uitstel.

Om zoveel mogelijk stankoverlast te voorkomen wordt verreweg het grootste deel van het afval nu ergens in het oosten van het land verwerkt en op het station in de Wieringermeer nog maar 2000 ton, die HVC ook nog elders probeert onder te brengen.

Reageren via facebook