Burgemeester opende Delta Lloyd Regatta 2016

MEDEMBLIK – Met het uitrollen van een vaantje heeft, en zelf ook fanatiek zeilliefhebber, burgemeester Frank Streng officieel de Delta Lloyd Regatta 2016 geopend.  De Detal Lloyd Regatta 2016 staat volledig in het teken van de aankomende Olympische Spelen wat zijn tol eist op de aantal deelnemers die dit jaar naar Nederland zijn gekomen.

Veel zeilers bevinden zich al in Brazilië om zich zo volledig te kunnen focussen op de Spelen die in Rio worden gehouden. De organisatie heeft 3 klasses moeten schrappen vanwege te weinig inschrijvingen waardoor o.a. Pieter-Jan Postma en Coen de Koning niet in actie zullen komen.

Ook heeft de organsiatie de deelnemers aan de 470-klasse samengevoegd, de mannen en vrouwen zeilen gezamelijk nu hun wedstrijd. Bij de surfers zal Dorian van Rijsselberghe proberen de eindzege voor zich te gaan opeisen.

Vandaag opent wethouder Joset Fit Medemblik Nautiek aan de kade van de Oosterhaven in Medemblik.  Samen met het watersportverbond en Delta Lloyd Regatta worden de hele week zeilclinics voor de kinderen uit de gemeente Medemblik gegeven.  Donderdag zal gedeputeerde Jaap Bond officieel de camperplaatsen en slaapaccomodatie bij het Regattacenter openen, en vrijdag staat in het teken van de mantelzorger, de gemeente Medemblik biedt de mantelzorgers een gezellige middag aan waarbij met een boot naar de wedstrijdzeilers wordt gevaren om dit van dichtbij mee te maken, ’s avonds staat in het teken van de ‘ligplaatshouders’ een altijd zeer gezellige bijeenkomst in de Westerhaven van Medemblik.

Zaterdag organiseert de STEM dan de bij velen zeer populaire ‘Medemblik Nautiek op Zaterdag’  met heel vele activiteiten in en rond de Oosterhaven in Medemblik.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.