Medemblik Actueel.

Commissaris van de Koning op bezoek bij Contest Medemblik

MEDEMBLIK – Hoogbezoek vanmiddag bij Contest jachtenbouw in Medemblik, de Commissaris van de Koning, Remkes, heeft een bezoek gebracht aan deze bouwer van luxe zeiljachten.

Samen met het college van de gemeente Medemblik kreeg de delegatie een uitgebreide rondleiding door het bedrijf waarbij vooral de nadruk werd gelegd op de bouw van deze hoogwaardige luxe zeiljachten. Maar ook kregen de bezoekers te horen dat Contest sinds drie jaar zich ook op de markt van de motorjachten begeeft omdat er op de markt van de zeiljachten een daling merkbaar is in de aantal verkopen.

Arjan Conijn, Directeur bij Contest, liet het productieproces van het bouwen van 1 van de jachten van dichtbij zien, en wees vooral op de moderne technieken die Contest gebruikt bij het maken van deze zeilschepen.  Dat ‘groen’ hoog in het vaandel staat bij Contest blijkt wel uit het feit dat het bedrijf dit jaar 1200 zonnepanelen laat monteren op het dak om zo energieneutraal bezig te zijn.

Contest Yachts is al ruim 55 jaar een familiebedrijf bedrijf met veel zorg en aandacht voor hun jachten. Bij Contest Yachts is iedere individuele opdracht een combinatie van traditionele vaardigheden met moderne innovatie. Zo levert men wereldwijd de beste kwaliteit van het ontwerp, de bouw en service. In de maritieme wereld is Contes Yacht een begrip vanwege het ambachtelijke vakmanschap en  comfortabel cruisen.

Reageren via facebook