WOGNUM – De DSB Bank mag dan alweer bijna zeven jaar failliet zijn, toch maakt de bank van voormalig eigenaar Dirk Scheringa in 2015 nog 174 miljoen euro winst. Overigens wel 15 procent lager dan het jaar ervoor.
Nog steeds wordt er door de curatoren met 24 medewerkers gewerkt aan het afhandelen van het faillissement (oktober 2009). “We hebben te maken met langdurige leningen, zoals hypotheken, dus er komt nog steeds maandelijks geld binnen. Dat wordt gebruikt om de schuldeisers mee te betalen”, vertelt woordvoerster Kim Grimpe. In maart stond nog voor 3,8 miljard euro aan leningen uit bij 74.500 klanten,meldt NH.
Alle schuldeisers hebben een aanbod gehad en 95 procent heeft dat geaccepteerd. Toch hebben 1407 mensen nog niet gereageerd op het aanbod dat tot maart beschikbaar was. “Dat doen de schuldeisers waarschijnlijk bewust. Als ze het aanbod accepteren krijgen ze hun geld terug, maar geen rente. Door te wachten hopen ze dat er na de afhandeling van het faillissement nog genoeg geld over is om ook de rente te krijgen”, aldus Grimpe. En dat kan nog wel even duren. Want curatoren verwachten pas dat tussen 2020 en 2025 alle leningen die nog open staan zijn verkocht.
Scheringa wil geld terug, maar krijgt het vooralsnog niet
Ook is er nog onenigheid over vier vorderingen door Dirk en Boukje Scheringa. Het echtpaar wil onder meer drie pensioenvoorzieningen en geld voor juridische bijstand hebben van de curatoren, maar die willen daar niet aan meewerken. “Over de inhoud van het geschil en om hoeveel geld dat gaat doen we geen mededelingen”, legt woordvoerster Kim Grimpe uit.
Reageer