Medemblik Actueel.

Sport

Evison blikvanger van kortebaan in Wognum

WOGNUM – Evison is de favoriet voor de kortebaan in Wognum, vrijdag op de Kerkstraat. De ruin zegevierde vorig jaar tijdens het NK, maar verloor later alsnog zijn titel aan Asko Bond. Met Ruud Pools op de sulky gaat de fraaie vosruin voor eerherstel. Het maximale aantal van 28 paarden komt in actie. De aanvang is 13 uur, de eerste start valt om 13.30 uur.

EvisonEvison werd vorig jaar uit de uitslag gehaald nadat in zijn bloed het verboden middel lamotrigine was aangetroffen. De door trainer Cees Hetteling aangevoerde verklaring hiervoor vond de aanklager van de NDR plausibel. Desondanks volgde terugstelling. De troef van trainer en eigenaar Cees Hetteling stond sindsdien geblesseerd aan de kant. Vrijdag maakt hij zijn rentree. Op basis van zijn prestaties in het verleden is hij samen met pikeur Ruud Pools de favoriet.

Titelverdediger als gevaarlijke outsider

Asko Bond, die vorig jaar als tweede eindigde maar alsnog de titel toegewezen kreeg, is er dit jaar ook weer bij. De ruin heeft af en toe zijn uitschieters en behoort daarom tot de gevaarlijke outsiders voor de zege.

Op papier lijkt Co Swagerman de grootste uitdager van Evison. De ruin, in eigendom van de familie Swagerman uit Andijk, presteert traditioneel goed in Wognum. Hij won in 2013, eindigde een jaar later als derde en strandde vorig jaar in de derde omloop.

De rest van het veld is een mix van ervaring en nieuwe troeven. Onder de debutanten is Yos JE, één van de betere paarden op de Nederlandse langebanen. Bijzonder is ook het debuut van Quiby des Caillons. Deze Fransman verdiende op de langebaan bijna 500.000 euro. Onder de hoede van Manon Pools begint hij in Wognum aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière.

Meer informatie

Meer informatie over de kortebaan in Wognum en de sport is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site is het complete deelnemersveld te vinden. Later op de dag volgt ook een voorbeschouwing met tips. Op Kortebaandraverijen.nl zijn tevens uitslagen, statistieken, video’s, uitleg over de sport en wedmogelijkheden te vinden. Informatie specifiek over het evenement staat op www.kortebaanwognum.nl.

Reageren via facebook