Weerbericht Medemblik – vrij zonnig en het wordt 12 graden

Medemblik – Tot en met halverwege de week verblijven we vrij diep in de polaire lucht. De storingen die op maandag/dinsdag passeert passeren zijn meestal niet heel erg actief. De overgang naar een zuidoostelijke stroming vanaf komende donderdag zien we in vrijwel alle EPS-leden terug.  Op de langere termijn pas nemen de neerslagkansen weer wat toe, als in een deel van de leden de invloed van het hoog afneemt en lage druk vanuit het zuidwesten nadert.

Vandaag is het droog en vrij zonnig al drijft er soms wel sluierbewolking over. De temperatuur loopt op naar 12 tot 13 graden en de wind waait matig uit het noorden. Maandag blijft het gedurende het grootste deel van de dag droog en stijgt de temperatuur naar 15 graden. Dinsdag zijn er buienkansen en zakt de temperatuur iets. Daarna overgang naar droog en meest zonnig weer met in het Hemelvaartsweekeinde maxima tot boven 20 graden.

Een ZW-NO georiënteerde rug boven de zuidelijke Noordzee beweegt vandaag langzaam oostwaarts. Een frontaal systeem, wat ons gisteren passeerde, horend bij een opvullend laag boven het zuiden van Noorwegen, beweegt onder invloed van een laag boven het Alpengebied langzaam weer westwaarts. Onder invloed van een diffluente bovenstroming boven onze omgeving, tussen een hoogtelaag boven het zuiden van Noorwegen en boven het zuiden van Frankrijk, neemt dit verder in betekenis af. Maandag neemt de rug, die dan met de as net ten oosten van ons land ligt, verder in betekenis af en nadert vanuit het westen een frontaal systeem (een occlusie, gevolgd door een occluderend warmtefront en koufront).

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Zo 60% 20% 4 13 var 3
Ma 50% 40% 3 15 zw 3
Di 30% 70% 9 12 nw 4
Wo 40% 30% 5 14 west 3
Do 70% 0% 4 17 zuid 3
Vr 70% 0% 9 20 zo 3

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.